Takaisin Kevään vihersalaatti 

Resepti

Kevään vihersalaatti 

Herkullinen, vihreä salaattipohja syntyy salaatin lisäksi herneenversoista ja haluamistasi yrteistä. Sattumiksi salaattiin sopii maukas juusto ja pääsiäiseen kuuluvat kananmunat. Kotimaista salaattia on saatavilla ympäri vuoden. Sen ja kotimaiset yrtit tunnistat pakkauksen tutusta Sirkkalehti-merkistä. 

Salaatti

½ ruukkua salaattia valintasi mukaan 
1 ruukku herneenversoja 
½ ruukkua lehtipersiljaa, muutama oksa minttua 
noin 100 g voimakasta, kovaa juustoa, esimerkiksi Jukolan cheddar 
1 keitetty kananmuna / ruokailija 
öljyä, suolaa ja pippuria 

  • revi salaatti käsin paloiksi 

  • leikkaa herneenversonippu irti ruukusta juuresta, ja pätki versot kolmeen - neljään osaan 

  • hienonna lehtipersilja ja mintun lehdet karkeaksi silpuksi 

  • kokoa salaatti: asettele laakealle vadille salaatti ja yrtit rennosti sekaisin, pirskottele päälle öljyä, rouhi suolaa ja pippuria, lopuksi höylää päälle juustolastuja ja asettele puolikkaat munat päällimmäiseksi. 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: kevät, kananmuna, kotimaiset kasvikset, reseptit, salaatti, vihersalaatti