Takaisin ViljaTavastia-osuuskunta kasvaa ja kehittyy

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

ViljaTavastia-osuuskunta kasvaa ja kehittyy

09.03.2020

Osuuskunnan jäsenmäärä ylitti helmikuun puolessa välissä 500 jäsenen rajan. Jäsenmäärä jatkaa kasvuaan. Jäsenten yhteenlaskettu satokasvien pinta-ala ylittää jo 60 000 ha. ViljaTavastian tavoitteena on välittää jäsentensä viljaa parhaalla mahdollisella hinnalla koko maassa. Laaja jäsenpohja luo tähän työhön tehokkaan työkalun.

Myös osuuskunnan viljanvälitysmäärä on kasvanut vuosi vuodelta. Viime syksyn hyvä sato luo edelleen hyvät edellytykset osuuskunnan viljanvälityksen kasvulle. Viime viikkoina kotimaan viljakaupassa onkin ollut piristymisen merkkejä ja kauppa on käynyt vilkkaasti, vaikka kelit ovat olleet rajoittavana tekijänä osassa Suomea.

Tänä vuonna Suomen viljatase on vahvasti positiivinen. Kotimaan viljamarkkina on pahasti tukkeutumassa, ellei merkittävää vientiä saada aikaiseksi. Osuuskunnan tavoitteena onkin lisätä viljan vientiä Suomesta.

Sopimustoiminnan edelleen kehittäminen on myös tavoitteena. Jäsenten kannalta edullisista sopimuksista neuvotellaan kotimaisen teollisuuden kanssa. Myös viljan tuloksekas ja pitkäjänteinen vienti edellyttää sopimuspohjaista toimintaa. Tällä hetkellä ViljaTavastia tarjoaa sopimusta rehuviljan ja valkuaiskasvien markkinointiin.

ViljaTavastian yhteistyö lannoitetoimittaja Cemagron kanssa on osoittautunut tuloksekkaaksi. Jäseniltä on saatu hyvää palautetta erityisesti kilpailukykyisiksi neuvotelluista hinnoista.

Terveisin Arto Laine, ViljaTavastian hallituksen ja MTK-Hämeen puheenjohtaja, 040 709 2470

Lisätietoa: www.viljatavastia.fi sekä www.facebook.com/viljatavastiaaiheet: viljatavastia, viljamarkkinat