Piero Silvani on Vuoden Kokki ja Katrina Laitinen Vuoden Tarjoilija 2025
Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka
Piero Silvani on Vuoden Kokki ja Katrina Laitinen Vuoden Tarjoilija 2025
27.10.2025
Ravintola-alan suomenmestaruuksista miteltiin 23.-24.10. Helsingin Messukeskuksessa Ruoka ja Viini- tapahtuman yhteydessä. Kaksipäiväisessä finaalissa kuusi kokkia ja kuusi tarjoilijaa ottivat mittaa toisistaan. Kilpailu oli tasokas ja tasainen.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat Suomen ravintola-alan arvostetuimmat suomenmestaruuskilpailut, jotka nostavat esiin alan huippuosaamisen ja kotimaisten raaka-aineiden erinomaisuuden. Näiden kilpailujen tarkoituksena on edistää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria sekä lisätä alan arvostusta. Samalla juhlittiin 30-vuotiasta kokkikisaa, Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Kilpailuista on vuosien varrella noussut monia ravintola-alan kiintotähtiä, kuten kaikkien aikojen ensimmäinen Vuoden Kokki -voittaja Pekka Terävä, Michael Björklund ja Peppi Aralehto.
Vuoden tarjoilijaksi palkittiin Katrina Laitinen. Kuva Santeri Stenvall.
Vuoden Kokki 2025 on Piero Silvani ja Vuoden Tarjoilijaksi kruunattiin Katrina Laitinen. Piero Silvani työskentelee helsinkiläisessä Bistro Egossa, jonka ruokafilosofiassa Japani yhdistyy ranskalaisiin bistroklassikoihin. Vuoden tarjoilija on kokenut Katrina Laitinen. Laitinen työskentelee BasBas kulmassa Helsingissä. Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen voittajat palkitaan 10.000 € stipendein. MTK ja SLC ovat kisojen pitkäaikaisia kumppaneita, laadukkaat kotimaiset raaka-aineet kuuluvat myös ravintolakeittiöön! Yhteistyö huipentuu jokavuotiseen maatilaretkeen, jonka tuottajajärjestöt voittajille järjestävät.
"Suomalaiset raaka-aineet taipuvat ammattilaisten käsissä upeiksi ruoka-annoksiksi ja herkullisiksi juomiksi riippumatta ravintolan tyylistä tai teemasta. Ravintola-alan ammattilaiset arvostavat sesongin raaka-aineita ja tuottajia laaturaaka-aineen taustalla. Suomalaisen ruuan tarinaa kannattaa kertoa myös ravintolan asiakkaille!”, kertoo MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.
“Ravintolassa kannatta aina kysyä ruuan alkuperää, ja vaatia kotimaista. Lihan alkuperä on ilmoitettava tarjoilupaikassa. " Siivonen muistuttaa.
Kilpailun pääjärjestäjänä toimi Wihuri Metro-tukku yhdessä Vuoden Kokki Akatemian ja Vuoden Tarjoilija -verkoston kanssa. Tapahtuma toteutettiin useiden yhteistyökumppaneiden tuella, joista MTK on yksi. Kisayhteistyöhön kuuluu mm. tuottajajärjestöjen, MTK:n ja SLC:n, sekä voittajien yhteinen retkipäivä maaseudulle.
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: vuodenkokki, vuodentarjoilija