Takaisin Vuoden Kokki on Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Vuoden Kokki on Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen

29.10.2023

Messukeskuksessa juhlittiin lauantai-iltana 28.10. uusia keittiön ja salin suomenmestareita. Vuoden Kokki 2023 on Johan Kurkela (Ravintola Grön, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2023 on Kirsi Seppänen (Ravinteli Bertha, Tampere). Finaali käytiin 27.–28.10 Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka pyrkivät lisäämään alan arvostusta ja vetovoimaisuutta sekä kehittämään suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. 

Ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivosen mukaan kilpailu on tärkeä suomalaisen ruuan näkökulmasta, sillä ravintolat ja huippukeittiömestarit ovat kiinnostuneita kotimaisesta ruuasta ja laadukkaita, kotimaisia tuotteita halutaan myös ravintoloiden keittiöihin. Hienot raaka-aineet ja tuottajat niiden taustalla kiinnostavat myös asiakkaita. 

- Huippukokit ovat mestareita raaka-aineiden hyödyntämisessä. He osaavat hyödyntää kotimaisia raaka-aineita ja tuoda niiden tuoreuden ja maun esiin luovalla tavalla, sanoo Heidi Siivonen MTK:sta. 

Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Kokki sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Pääjärjestäjänä toimi Wihuri Metro-tukku yhteistyössä Vuoden Kokki Akatemian ja Vuoden Tarjoilija -verkoston kanssa sekä muiden yhteistyötahojen tuella. MTK on yksi pääyhteistyökumppaneista. 

Kilpailun finalistit sivuillamme. Pääset sinne tästä.
Seuraa kilpailujen tapahtumia osoitteessa www.vuodenkokki.fi.
Ota myös seurantaan somekanava @vuodenkokkijavuodentarjoilija Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: suomalainenruoka, vuodenkokki, vuodentarjoilija, vk, vt