Takaisin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit valittu

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit valittu

25.04.2023

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2023 valittiin 24.4. Viking Glorylla. Loppukilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Viini- ja Ruokamessujen yhteydessä.

Vuoden Kokki

Vuoden Kokki -kilpailijoiden tehtävänä oli semifinaaleissa valmistaa pääruoka-annos kuorellisesta kampasimpukasta. Termistötietoutta selvitettiin kirjoitustehtävällä ja raaka-aineiden käsittelytehtävä kamppailtiin live-yleisön edessä. Tehtävänä oli avata osterit ja valmistaa ne tarjolle.

Vuoden Kokki 2023 finalistit:
Ville Korhonen, Ravintola Savoy
Mikko Pakola, Ravintola Smör
Johan Kurkela, Freelancer
Simon Selin, Restaurant HEJM/Restaurant FRÖJ
Simo Harrivaara, Harrydanger
Kim Mustonen, Havu Kitchen & Bar
Benjam Papp, Palace Restaurant
Ville Neulanen, Alchemist

Vuoden Tarjoilija 

Vuoden Tarjoilija -semifinalistien kisapäivään kuului kattaus ja menun tarjoilu ylellisessä Ravintola Kobbassa ja klassikkococktailien valmistusta Vista Loungessa. Yleisön edessä lavalla suoritettu tehtävä testasi mm. kilpailijoiden rypälelajikkeiden tuntemusta.

Vuoden Tarjoilija 2023 -finalistit:
Joona Finni, Sataman Viilu
Janika Tiensuu, Ravintola Fiasco?
Jeremias Salonen, Freelancer
Kirsi Seppänen, Ravinteli Bertha
Leeni Hyvärinen, Maaemo
Katri Hautakangas, Ravintola Pöllöwaari
Outi Tölli, Freelancer/Financier Group Oy
Alma Syrjänen, Ravintola Luoto


Suomalainen ruoka osana ruokakulttuuria

MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen korostaa ravintoloiden merkitystä ruokakulttuurin vaalimisessa. Keittiömestareilla ja kokeilla on tässä ensiarvoisen tärkeä rooli. Ruoka-alan ammattilaiset arvostavat suomalaisissa raaka-aineissa erityisesti turvallisuutta ja laatua.  

-    Puhdas ja vastuullinen ruuantuotanto on Suomen ylpeydenaihe ja tarjoaa ravintoloille mahdollisuuden erottautua. Suomalainen ruoka on siis paitsi hyvän maun ja terveellisyyden, myös ympäristön ja talouden kannalta järkevää, muistuttaa Siivonen.

Asiakkaat ovat tänä päivänä yhä enemmän kiinnostuneita ruuan alkuperästä ja vastuullisuudesta sekä tarinasta, joka jokaisen suupalan takana on. Ruuantuottajat kasvattavat ruokaa sydämellä meiltä meille. 

-    Näin kesän korvalla on myös oiva hetki muistuttaa siitä, miten puhdas luonto ja valoisa kesä tuovat oman arominsa suomalaiseen ruokaan. Siksi kotimainen mansikka maistuu makialta, kertoo Siivonen.

Tarjoilijat ovat osa ruuan tarinaa kertoessaan asiakkaille ruuan alkuperästä ja auttaessaan yhdistämään ruuan ja juoman. Heidän roolinsa ravintolassa voi olla tärkeä tekijä asiakaskokemuksessa ja vaikuttaa siihen, kuinka asiakkaat kokevat ruuan ja sen tarinan. 

Finaali lokakuussa 2023

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finaalit kilpaillaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna Viini- ja Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

MTK kilpailun yhteistyökumppanina

MTK on ollut Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen yhteistyökumppani jo usean vuoden ajan. Kilpailujen voittajat ovat näkyneet muun muassa MTK:n tapahtumissa ja somekampanjoissa.

Seuraa kilpailua somekanavilla ja osallistu keskusteluun: 
#vuodenkokki #suomenparaskokki
#vuodentarjoilija #suomenparastarjoilija 
@vuodenkokkijavuodentarjoilija
 Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: vuodenkokki, vuodentarjoilija