Takaisin Ravintola-alan ammattilaisten Suomen mestaruuskisat 27.–29.10. - MTK yhteistyökumppanina

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Ravintola-alan ammattilaisten Suomen mestaruuskisat 27.–29.10. - MTK yhteistyökumppanina

24.10.2022

Ketkä ovat ravintola-alan arvostetuimpien kisojen voittajat? Vuoden Kokki 2022- ja Vuoden Tarjoilija 2022 -finaalit kisataan Viini & Ruoka -messuilla 27.–29.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Kisojen tarkoituksena on lisätä alan arvostusta ja vetovoimaisuutta sekä kehittää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Molempien kisojen semifinaali kilpailtiin keväällä ja lokakuussa kilpailut huipentuvat Viini- ja Ruokamessuilla kilpailtavaan finaaliin. 

Vuoden Kokki -kilpailua on järjestetty vuodesta 1995 ja aiemmista voittajista löytyy monia tuttuja nimiä kuten Pekka Terävä, Michael Björklund, Ari Ruoho, Eero Vottonen, Erik Mansikka ja Toni Kostian. 

Vuodesta 2013 lähtien kisojen kanssa samaan aikaan on järjestetty myös Vuoden Tarjoilija -kilpailu. Tänä vuonna vietetään Vuoden Tarjoilija -kisan juhlavuotta, sillä hakusessa on jo kymmenes Vuoden Tarjoilija. 

Kisassa arvioidaan muun muassa asiakaspalvelutaitoja, tarjoilutaitoja, teknistä osaamista sekä ruuan ja juoman yhdistämistä. Tarjoilijoiden Suomen mestarilta vaaditaan kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa.

MTK yhteistyökumppanina

MTK on ollut kilpailujen yhteistyökumppani jo usean vuoden ajan. Kilpailujen voittajat ovat näkyneet muun muassa MTK:n tapahtumissa ja somekampanjoissa.

Heidi Siivonen

MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen pitää ravintoloita tärkeänä osana ruokakulttuuria, kaupunkikuvaa ja myös elinvoimaista maaseutua.

-    Keittiömestarit ja kokit arvostavat laadukasta ja hyvänmakuisia raaka-aineita. Ruuan alkuperä, vastuullisuus ja ruuan tarina kiinnostavat asiakkaita yhä enemmän, ja suomalainen ruoka täyttää kaikki nämä vaatimukset, muistuttaa Siivonen. 

Tarjoilijoiden kisasuorituksessa korostuu myös ruuan ja juoman yhdistäminen. 

-    Perinteisen ruuan kumppanin eli rypäleviinin lisäksi ruuan pariksi sopivat myös oluet ja siiderit sekä jälkiruuan kumppaniksi kotimaiset marjaliköörit tai -viinit. Huippulaatuiseen viljaraaka-aineeseen perustuvat myös juomissa maistuvat laadukkaat tisleet, kuten ginit tai vodkat, opastaa Siivonen. 

Vuoden Kokki 2022- ja Vuoden Tarjoilija 2022 kilpailu käydään Helsingin Messukeskuksessa, Halli 1, Messuaukio 1, 00520 Helsinki.

Lue lisää täältä. Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, lähiruoka, kotimaisuus, suomalainen ruoka, suomalainenruoka, ruokaa omasta maasta, kotitalous, suomalaisuus, hyvää suomesta, ruokaaomastamaasta, tulevaisuudenruoka, vuoden kokki, vuoden tarjoilija, vkvt