Takaisin Kim Päivästö valittiin Vuoden Kokiksi ja Vuoden Tarjoilijaksi Henna Kolehmainen  

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Kim Päivästö valittiin Vuoden Kokiksi ja Vuoden Tarjoilijaksi Henna Kolehmainen  

01.11.2021

Vuoden Kokki 2021 -kisan voitti helsinkiläisen Ravintola Inarin Kim Päivästö Ravintola Inarista, Helsingistä ja toiseksi sijoittui Jonathan Slotte Ravintola Palacesta, Helsingistä. Kolmanneksi tuli Ville Korhonen Ravintola Savoysta, Helsingistä. 

Vuoden Tarjoilija 2021 -kilpailun voitti Henna Kolehmainen Ravinteli Huberista, Tampereelta ja toiseksi sijoittui Joonas Heimo Ravintolakoulu Perhosta, Helsingistä. Kolmanneksi sijoittui Matias Pietarinen Chihuahua Julep -ravintolasta, Helsingistä.

Kuva: Santeri Stenval
Kuva: Santeri Stenval

- Kilpailu oli kovatasoinen, ja osallistujia oli mukavasti ympäri Suomea. Kotimaisuus ja satokausi näkyivät raaka-aineissa, iloitsee ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen MTK:sta. 

MTK on kilpailussa mukana mielellään, sillä ruuantuottajajärjestö haluaa korkealaatuisia suomalaisia raaka-aineita myös ravintolakeittiöihin sekä lisätä myös ravintola-alan ammattilaisten tietoutta kotimaisesta ruuasta ja sen tuotannosta.

Kilpailun asiakkaina MTK:ta edustivat Heidi Siivonen ja MTK:n maaseutunuorten puheenjohtaja Olli Caven (oikalla). Vasemmalla Pajunen Oy:stä Jouko Pajunen. Pöytäseurueelle tarjoili Katriina Suominen.

Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saa MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 euron apurahan. Apurahojen tarkoituksena on tukea voittajien ammatillista kehittymistä. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät erilaisiin edustustehtäviin sekä tekemään yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

Kokkikandidaatti Ville Korhosen pääruoka-annos kotimaisesta rypsipossusta. 


Kilpailujen finaalit käytiin 29.-30.10.2021 Kirjamessujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksen Viinikylä -kokonaisuudessa. Kilpailujen pääjärjestäjä oli Wihuri Metro-tukku. Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: ruoka, suomalainen ruoka, vuodenkokki, vuodentarjoilija, ruokaa omasta maasta, vuoden kokki, vuoden tarjoilija