Takaisin Ravintola-alan Suomen mestaruudet ratkotaan 23.-24.10.2025 Helsingissä

Tiedote – Maatalous ja suomalainen ruoka

Ravintola-alan Suomen mestaruudet ratkotaan 23.-24.10.2025 Helsingissä

23.10.2025

Ravintola-alan suomenmestaruuksista kilpaillaan 23.–24.10.2025 Helsingin Messukeskuksessa Viini ja Ruoka -tapahtuman yhteydessä. Samalla juhlistetaan Vuoden Kokki -kilpailun 30-vuotista taivalta.

VK & VT -semifinaali 2025
VK & VT -semifinaali 2025

Kaksipäiväisissä finaaleissa kuusi kokkia ja kuusi tarjoilijaa ottavat mittaa toisistaan Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuissa. Tapahtuman kävijät pääsevät seuraamaan suomalaista huippuosaamista niin keittiön kuin salin puolelta. Juhlavuosi tuo kilpailuun erityistä säihkettä – ensimmäinen Vuoden Kokki valittiin vuonna 1995.

Kilpailuista on noussut vuosien varrella useita ravintola-alan huippuja, kuten ensimmäinen Vuoden Kokki Pekka Terävä, sekä Michael Björklund, Peppi Aralehto, Erik Mansikka ja Toni Kostian.


VK & VT -semifinaali 2025

Kisat eivät ole vain taitojen mittelyä, vaan myös näyteikkuna siihen, millaista laatua suomalainen ruoka ja juoma voivat tarjota.

Suomessa tuotetaan monipuolisesti raaka-aineita, joiden laatu ja tuoreus ovat aivan omaa luokkaansa. Kun ravintolat käyttävät kotimaisia tuotteita, se näkyy sekä maussa että vastuullisuudessa, sanoo MTK:n ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen.

Kotimaisuus on kilpailuissa keskiössä, ja se näkyy myös alan arjessa.

On rohkaisevaa huomata, että yhä useampi ravintolakeittiö luottaa kotimaiseen. Se kertoo arvostuksesta ja tuo ruokaan aitoutta, iloitsee Siivonen.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen voittajat palkitaan apurahoin. Vuoden Kokki saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. 

Kilpailun pääjärjestäjä on Wihuri Metro-tukku yhteistyössä Vuoden Kokki Akatemian ja Vuoden Tarjoilija -verkoston kanssa muiden yhteistyötahojen tuella. MTK on yksi yhteistyökumppaneista. 

Kilpailun etenemistä voi seurata Instagramissa @VuodenKokki&VuodenTarjoilija ja verkkosivuilla https://www.vuodenkokki.fi/.  


Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802