Punajuuri taipuu myös suklaakakkuun
Artikkeli – Maatalous ja suomalainen ruoka
Punajuuri taipuu myös suklaakakkuun
02.12.2020
Punajuuri - pellolta kakkuun! Monipuolinen punajuuri sopii myös leivonnaisiin. Nappaa talteen herkullinen punajuuri-suklaakakku resepti
Rosollista ja säilykkeistä tuttu punajuuri mehevöittää myös makeat leivonnaiset. Tumma suklaa ja punajuuriraaste muodostavat herkullisen maukkaan ja tyylikkään kakun kahvipöytään tai jälkiruuaksi. Kotimainen, laadukas rypsiöljy tekee kakusta mehevän ja pehmeän. Punajuuri-suklaakakku on kätevää tarjottavaa, sillä sen voi valmistaa hyvissä ajoissa ennen tarjoamista.
Resepti
200 g tummaa suklaata
3 munaa
2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl rypsiöljyä
2 (yht. n. 250 g) punajuurta
Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
50 g voita
Ohje
- sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä, muttei kovettua kuori ja raasta raa’at punajuuret hienoksi raasteeksi
- vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää munavaahtoon varovasti käännellen jauhoseos, öljy, hienoksi raastettu punajuuri ja suklaa. Sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa.
- voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohjavuoka, kaada taikina vuokaan
- paista uunin keskitasolla 170 asteessa noin 45 min. Tarkkaile kakkua paiston loppuvaiheessa, ettei pinta tummu
- kumoa kypsä kakku jäähtymään
- Valmista kuorrutus: paloittele suklaa kulhoon, mittaa sekaan kerma ja voi. Sulata seos vesihauteessa välillä sekoittaen, älä päästä vesiroiskeita seokseen, silloin se juoksettuu. Kun suklaakuorrutus on sileää, siirrä astia pois vesihauteesta, ja anna kuorrutuksen jäähtyä, muttei jähmettyä
- Kaada kuorrutus kakun päälle, lopputulos saa olla rennosti reunoille valuva. Anna kakun jäähtyä ja makujen tasaantua ennen tarjoilua.
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
aiheet: ruoka, juurekset, punajuuri, juures, resepti