Takaisin ”Edunvalvontatyö on suomalaiselle metsäalalle elintärkeää” – Euroopan metsänomistajien kattojärjestö kokoontuu Hämeenlinnaan

Uutinen – Metsätalous ja metsänomistaminen

”Edunvalvontatyö on suomalaiselle metsäalalle elintärkeää” – Euroopan metsänomistajien kattojärjestö kokoontuu Hämeenlinnaan

08.06.2023

Euroopan metsänomistajien keskusjärjestö CEPF kokoontuu torstaina 8.6. vuosikokoukseensa, joka järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnan Aulangolla. Paikalla on metsänomistajajärjestöjen edustajia noin 20 maasta. Suomalaisittain eurooppalaisissa metsäalan järjestöissä vaikuttaminen on tärkeämpää kuin aikoihin.

CEPF:n puheenjohtaja Sven-Erik Hammar kiitti toimitusministeriön maa- ja metsätalousministerin Antti Kurvisen puheenvuoroa torstaina 8. kesäkuuta.
CEPF:n puheenjohtaja Sven-Erik Hammar kiitti toimitusministeriön maa- ja metsätalousministerin Antti Kurvisen puheenvuoroa torstaina 8. kesäkuuta.

CEPF:n vuosikokous kiertää vuosittain eri Euroopan maissa, ja tänä vuonna Suomi sai kunnian isännöidä järjestön vuosikokousta.

”Uskon että kokouspäivien aikana käydään paljon keskustelua EU:n metsäasioiden ympärillä. Euroopan laajuisessa metsäpolitiikassa eletään tällä hetkellä monella tapaa poikkeuksellisia ja kriittisiä hetkiä”, MTK:n EU:n ja kansainvälisten metsäasioiden asiantuntija Maria Pohjala taustoittaa, viitaten mm. valmisteilla olevaan ennallistamisasetukseen.

Pohjala työskenteli ennen MTK:lle siirtymistään CEPF:n Pohjoismaiden metsäasioista vastaavana asiantuntijana. Pohjalan mukaan suomalaisilla on hyvä maine eurooppalaisten kollegoiden keskuudessa.

”MTK on aktiivisesti mukana kansainvälisten yhteistyöjärjestöjen toiminnassa ja on laittanut jo pitkään resursseja edunvalvontaan myös Brysselissä. Jo pelkästään sijaintimme takia edunvalvontatyö on suomalaiselle metsäalalle elintärkeää. Suomalaiset ovat onnistuneet toimimaan Euroopassa tehokkaasti ja oikea-aikaisesti”, Pohjala kertoo.

CEPF:n vuosikokouspäivän avasi maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen, joka kiitti CEPF:n roolia lukuisien Euroopan maiden yhteistyöjärjestönä.

Kokouksen sääntömääräisien asioiden lisäksi kokousvieraat tutustuvat perjantaina metsäkohteisiin Mhy Kanta-Hämeen ja Mhy Uusimaan alueilla.

”Suomalaisten metsänomistajien vastuullisen metsänhoidon jälkeä on aina ilo esitellä ulkomaalaisille vieraille. Samalla saadaan konkretiaa sille, miten suomalaiset metsät poikkeavat esimerkiksi eteläeurooppalaisesta verrokeistaan. Konkretian näyttäminen voi auttaa myös eurooppalaisia kollegoitamme omien metsänhoitokäytäntöjensä kehittämisessä.”Marko Mäki-Hakola

metsäjohtaja

+358 20 413 3701

+358 40 502 6810

Maria Pohjala

asiantuntija, kansainväliset metsäasiat

+358 20 413 2387

+358 50 341 7614

aiheet: metsäpolitiikka, metsä, eu metsäpolitiikka, eu-metsäedunvalvonta