null AgriCord astuu askeleen eteenpäin

Uutinen

AgriCord astuu askeleen eteenpäin

1.10.2020

Pari vuotta valmisteltu hallintomuutos on nyt valmis ja uusi hallitus luotsaa viljelijöiden kehitysyhteistyöallianssia eteenpäin. Hallintomalli kaipasi uudistusta, kun 15 vuodessa jäsenmäärä on moninkertaistanut. Viime viikon kokouksessa Saksan tuottajajärjestön DBV:n varapuheenjohtaja Werner Schwarz valittiin AgriCordin puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiston muodostavat Quebecin tuottajajärjestön puheenjohtaja Marcel Groleau ja senegalilainen Ousmane Ndiayé kehitysyhteistyöjärjestö Asprodebistä. 

AgriCord on tuottajajärjestöjen perustama kehitysyhteistyöallianssi, jonka tavoitteena on järjestöjen vahvistaminen, jotta viljelijöiden ja metsänomistajien asemaa voidaan parantaa kehitysmaissa. MTK ja kehitysyhteistyöjärjestömme FFD ovat olleet mukana AgriCordin toiminnassa kahdeksatta vuotta. MTK ja FFD ovat aktiivisia AgriCordin jäseniä. Ohjelmanjohtaja Tiina Huvio vetää AgriCordin ilmastotyötä.

AgriCord yhteinen ohjelma on perustana varainhankinnalle eri tahoilta. Varat suunnataan kehitysmaissa toteutettaviin hankkeisiin jäsenjärjestöjen eli agri-agencyjen kautta. Merkittävä osa FFD:n rahoituksesta tulee AgriCordin ohjelmarahoituksen kautta, joten allianssin hallinto on tärkeä myös meille. Tärkeimpiä rahoittajia AgriCordille ovat EU/IFAD, Ranska ja Belgia. Myös Suomi on aikaisemmin rahoittanut suoraan AgriCordin toimintaa.

Muina jäseninä hallituksessa ovat brasilialainen Ziger Vanderley (Unicafes in Brazil), belgialainen Pieter Verhelst (Boerenbond), ruotsalainen Hans Lind (We Effect) ja ranskalainen Laure Hamdi (AFDI). Juha Ruippo

johtaja

kauppapolitiikka, kehitysyhteistyö ja -politiikka, pohjoismainen viljelijäyhteistyö (NBC), EU-asioiden koordinaatio Suomessa: EU:n budjetti, Brexit, tuleva puheenjohtajuuskausi (syksy 2019), kv-järjestöyhteistyö: World Farmers' Organisation (WFO), FAO, OECD, AgriCord

+35820 413 2341

+35840 55 33 232

aiheet: kehitysyhteistyö, agricord