Dippivati
Resepti
Dippivati
Värikkäitä ja herkullisia kasviksia kannattaa nauttia reilusti joka aterialla. Lisukesalaatin lisäksi kasvikset maistuvat välipalana tai vaikkapa leffahetken herkkuna. Selkeinä paloina tarjottuina kasvisten makuun on helppo tutustua, ja dippivadin voi valmistella etukäteen jääkaappiin. Annos dippivihanneksia on kätevä välipala koulusta palaajalle.
Monipuolisesti kasviksia, joita voi nauttia ilman kypsentämistä ja jotka tarjoavat helposti syötäviä paloja, ovat esimerkiksi:
- kurkku, avomaankurkku tai kesäkurpitsa
- kirsikka- tai miniluumutomaatit
- paprika
- porkkana tai palsternakka
- lanttu tai nauris
- kukkakaali tai parsakaali.
Dippailuun sopii omilla lempimausteilla maustettu kermaviili, maustamaton jogurtti tai kaurafraiche.
Resepti: Heidi Siivonen
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
Ajankohtaista
1
17.05.2024
Populismi ympäristölobbareiden työkaluna, eipä haittaa vaikka ilmasto kärsisi
2
17.05.2024
Tervetuloa seuraamaan lehmien kesäkauden avajaisia Lohtajalla!
3
17.05.2024
Traktorit ovat varma kevään merkki – näin huomioit hitaat maatalouskoneet liikenteessä
4
15.05.2024
Metsästä tuottoa myös puukaupan lisäksi? Luontoarvot.fi tarjoaa markkinapaikan arvokkaille luontokohteille
5
13.05.2024
Selvitys: Ruoka-alan vaikutus Suomen kansantaloudelle on merkittävä
6
13.05.2024
Lähiruokapäivä 7.-8.9.2024 - Tule mukaan järjestäjäksi!
7
08.05.2024
Puumarkkinakatsaus: Puumarkkinat ovat positiivisessa asennossa jatkossakin
8
08.05.2024
EU-komission maatalouden pääosaston pääjohtaja Burtscher MTK:n vieraana
9
08.05.2024
Kiertotalouden helmet paljastetaan! - Tervetuloa TREASoURcE-hankkeen webinaariin 29.5.
10
06.05.2024
Pari vuotta toiminnassa ollut ”talojen treffipalvelu” kerännyt kansainvälistä kiinnostusta