Dippivati
Resepti
Dippivati
Värikkäitä ja herkullisia kasviksia kannattaa nauttia reilusti joka aterialla. Lisukesalaatin lisäksi kasvikset maistuvat välipalana tai vaikkapa leffahetken herkkuna. Selkeinä paloina tarjottuina kasvisten makuun on helppo tutustua, ja dippivadin voi valmistella etukäteen jääkaappiin. Annos dippivihanneksia on kätevä välipala koulusta palaajalle.
Monipuolisesti kasviksia, joita voi nauttia ilman kypsentämistä ja jotka tarjoavat helposti syötäviä paloja, ovat esimerkiksi:
- kurkku, avomaankurkku tai kesäkurpitsa
- kirsikka- tai miniluumutomaatit
- paprika
- porkkana tai palsternakka
- lanttu tai nauris
- kukkakaali tai parsakaali.
Dippailuun sopii omilla lempimausteilla maustettu kermaviili, maustamaton jogurtti tai kaurafraiche.
Resepti: Heidi Siivonen
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
Ajankohtaista
1
06.09.2024
Täysjyväleivästä puhtia – Hyvää leipäviikkoa!
2
05.09.2024
Uudistavaa paikallisenergiaa ja karjalaisia pitoja 26.–28.9. Nurmeksessa – Maaseutuparlamentti kokoaa yhteen Suomen tulevaisuuden rakentajat!
3
04.09.2024
Maatalouden kannattavuusongelmat vaativat hallitukselta ripeitä jatkotoimia
4
04.09.2024
Puumarkkinakatsaus: Luontoarvot osaksi puukauppojen kilpailutusta on vastuuteko
5
03.09.2024
Unelmoin, Yritän, Onnistun - Yrittäjän päivä 5.9.
6
02.09.2024
Suomalaisen ruoan juhlapäivä 4.9. – Kunniaa kotimaiselle ruoantuotannolle ja mauille!
7
02.09.2024
MTK:n viestit hallituksen budjettiriihelle 3.-4.9.2024 - Säästöjen keskellä on löydettävä myös tie uuteen kasvuun
8
30.08.2024
Kasvukausikysely: Viljelijöitä huolestuttavat heikot satonäkymät ja tulevaisuuden epävarmuus – yli kolmannes harkitsee tilanpidon lopettamista
9
29.08.2024
Kotimaiset pensaspavut ovat alkusyksyn sesonkiherkku vailla vertaa
10
29.08.2024
Luonnon päivä luomutiloilla -tapahtuma kutsuu kylään Suomen luonnon päivänä 31.8.2024