Dippivati
Resepti
Dippivati
Värikkäitä ja herkullisia kasviksia kannattaa nauttia reilusti joka aterialla. Lisukesalaatin lisäksi kasvikset maistuvat välipalana tai vaikkapa leffahetken herkkuna. Selkeinä paloina tarjottuina kasvisten makuun on helppo tutustua, ja dippivadin voi valmistella etukäteen jääkaappiin. Annos dippivihanneksia on kätevä välipala koulusta palaajalle.
Monipuolisesti kasviksia, joita voi nauttia ilman kypsentämistä ja jotka tarjoavat helposti syötäviä paloja, ovat esimerkiksi:
- kurkku, avomaankurkku tai kesäkurpitsa
- kirsikka- tai miniluumutomaatit
- paprika
- porkkana tai palsternakka
- lanttu tai nauris
- kukkakaali tai parsakaali.
Dippailuun sopii omilla lempimausteilla maustettu kermaviili, maustamaton jogurtti tai kaurafraiche.
Resepti: Heidi Siivonen

Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
Ajankohtaista
1
10.07.2025
Luomu- tai hevostila: Vastaa barometriin 25.7. mennessä!
2
07.07.2025
Katso videoraportit - Mitä EU-edunvalvonta on käytännössä?
3
07.07.2025
EU-tiekartta vauhdittaa luontoarvomarkkinoiden kehitystä – MTK ojentaa komissiolle auttavaa kättä
4
07.07.2025
Kasvukausikysely: Sääolojen vaihtelun vuoksi satonäkymät keskivertoa heikommat
5
07.07.2025
Biotalous on nousemassa taas EU:n agendalle
6
04.07.2025
FFD: Suomalaisilta vapaaehtoisilta yli 17 000 euroa Tansaniaan – työ jatkuu vielä
7
04.07.2025
Useita ehdokkaita asettumassa MTK:n puheenjohtajavaaliin
8
02.07.2025
Komission tiukkaa ilmastotavoitetta ei voida saavuttaa maankäyttösektorilla
9
01.07.2025
Okra-maatalousnäyttelyssä paljon nähtävää ja koettavaa – suuntaa Oripäähän 2.-5.7.2025!
10
27.06.2025
MTK:n Säätiö 100 vuotta - "Isänmaallinen mutta ei pönäkkä juhla"