Dippivati
Resepti
Dippivati
Värikkäitä ja herkullisia kasviksia kannattaa nauttia reilusti joka aterialla. Lisukesalaatin lisäksi kasvikset maistuvat välipalana tai vaikkapa leffahetken herkkuna. Selkeinä paloina tarjottuina kasvisten makuun on helppo tutustua, ja dippivadin voi valmistella etukäteen jääkaappiin. Annos dippivihanneksia on kätevä välipala koulusta palaajalle.
Monipuolisesti kasviksia, joita voi nauttia ilman kypsentämistä ja jotka tarjoavat helposti syötäviä paloja, ovat esimerkiksi:
- kurkku, avomaankurkku tai kesäkurpitsa
- kirsikka- tai miniluumutomaatit
- paprika
- porkkana tai palsternakka
- lanttu tai nauris
- kukkakaali tai parsakaali.
Dippailuun sopii omilla lempimausteilla maustettu kermaviili, maustamaton jogurtti tai kaurafraiche.
Resepti: Heidi Siivonen
![](/o/adaptive-media/image/1716497/thumbnail-600x/Siivonen_Heidi_net.jpg)
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
Ajankohtaista
1
25.07.2024
MTK-liitot: Maa- ja metsätalousyrittäjien heikkoa oikeusturvaa on parannettava
2
24.07.2024
Puutarhamarjat ovat parhaimmillaan
3
19.07.2024
FFD kutsuu jäsenjärjestöt mukaan kehitysyhteistyöprojektiin
4
19.07.2024
Peltolinnut ovat tärkeitä maiseman ja monimuotoisuuden kannalta
5
18.07.2024
MTK toivoo biotalouden nousevan vahvemmin EU:n ilmastoagendalle
6
17.07.2024
Uusia tuulia MTK:n viestinnässä - tutustu uunituoreeseen mobiilisovellukseen
7
16.07.2024
Lappiin sijoittuva hanke tähtää luontokadon hillintään ja tarjoaa maanomistajille uusia mahdollisuuksia
8
12.07.2024
Suomalainen ruoka saa jälleen päivänsä 4.9.
9
10.07.2024
Susituhot jatkavat kasvuaan lammastiloilla – alkuvuoden aikana yli 30 lammasvahinkoa
10
09.07.2024
Luonnonmarjojen sesongit alkavat – huomioi nämä asiat marjaretkelle lähdettäessä