Dippivati
Resepti
Dippivati
Värikkäitä ja herkullisia kasviksia kannattaa nauttia reilusti joka aterialla. Lisukesalaatin lisäksi kasvikset maistuvat välipalana tai vaikkapa leffahetken herkkuna. Selkeinä paloina tarjottuina kasvisten makuun on helppo tutustua, ja dippivadin voi valmistella etukäteen jääkaappiin. Annos dippivihanneksia on kätevä välipala koulusta palaajalle.
Monipuolisesti kasviksia, joita voi nauttia ilman kypsentämistä ja jotka tarjoavat helposti syötäviä paloja, ovat esimerkiksi:
- kurkku, avomaankurkku tai kesäkurpitsa
- kirsikka- tai miniluumutomaatit
- paprika
- porkkana tai palsternakka
- lanttu tai nauris
- kukkakaali tai parsakaali.
Dippailuun sopii omilla lempimausteilla maustettu kermaviili, maustamaton jogurtti tai kaurafraiche.
Resepti: Heidi Siivonen
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
Ajankohtaista
1
02.12.2025
MTK:n Tiainen Äänekoskella: Uuden aluehallinnon on tuettava maaseudun elinvoimaa ja yrittämistä
2
01.12.2025
Hevosala muutoksessa: Hevosyrittäjäpäivä 2025 pureutui sääntelyyn, talouteen ja uusiin ratkaisuihin
3
01.12.2025
METSO-ohjelman rahoitusta on korotettava – valtion vastuu säilytettävä
4
01.12.2025
Vastaa kyselyyn MTK Jäsenet -mobiilisovelluksesta ja jäseneduista
5
28.11.2025
Turvemaiden ennallistamisen kuulemistilaisuuksista jäi positiivinen pohjavire – toimien rahoitus epäselvää
6
28.11.2025
MTK:n valtuuskunta kokoontui Espoossa – Tero Hemmilä valittiin MTK:n puheenjohtajaksi
7
28.11.2025
Tero Hemmilä on valittu MTK:n uudeksi puheenjohtajaksi
8
28.11.2025
Metsänhoitoyhdistyksen jäsen pääsee mukaan metsäsertifiointiin – sitoutumatta yhteen puunostajaan
9
28.11.2025
Lintuinfluenssatapaukset leviävät – tärkeä varoitus tuottajille!
10
27.11.2025
MTK: Uusi EU-strategia vauhdittaa biotaloutta – mahdollisuuksia metsille ja maataloudelle