Takaisin Vastaa EU-komission kyselyyn hyvien kauppatapojen noudattamisesta –  Kyselyyn vastaaminen tärkeää

Uutinen – Yrittäminen

Vastaa EU-komission kyselyyn hyvien kauppatapojen noudattamisesta –  Kyselyyn vastaaminen tärkeää

25.01.2023

Euroopan komission Yhteinen tutkimuskeskus (JRC) sekä maatalouden ja maaseudun kehittämisen pääosasto ovat avanneet kolmannen kyselyn hyvien kauppatapojen vastaisten käytäntöjen esiintymisestä maatalous- ja elintarvikeketjussa. Kyselyyn voivat vastata kaikki elintarvikemarkkinalain soveltamisalaan kuuluvat maataloustuotteita tai elintarvikkeita toimittavat tavarantoimittajat, mukaan lukien maanviljelijät.

Vastaaminen kyselyyn on tärkeää, jotta voidaan arvioida sääntelyn vaikutusta hyvien kauppatapojen vastaisten menettelyjen esiintymiseen. Osallistuminen kyselyyn on tärkeää myös siksi, että hyvien kauppatapojen valvonnassa ja lainsäädännön kehittämisessä osataan kiinnittää huomiota oikeisiin painopisteisiin. 

Vuosittain tehtävillä tutkimuksilla komissio arvioi jäsenvaltioiden kauppatapadirektiivin nojalla toteuttamien toimenpiteiden tehokkuutta.

Kyselyyn voi osallistua nimettömänä. Vastaaminen kestää noin 15 minuuttia. Kyselyyn pääset tästä.

Kysely on auki 15.3.2023 saakka.  Kyselyn tulokset julkaistaan Euroopan komission Yhteisen tutkimuskeskuksen sivuilla.

Kyselyyn on mahdollista vastata myös suomeksi tai ruotsiksi. Sivun oikeasta ylälaidasta voit halutessasi vaihtaa kyselyn kieltä.

Aikaisempien kyselyiden tuloksiin voit perehtyä täällä: Food Supply Chain - UTPs - survey results (2nd round) (europa.eu).Kimmo Tammi

Lakimies

0204132141

Max Schulman

asiantuntija, vilja ja öljykasvit

viljat, mallasohra, öljy- ja valkuaiskasvit (kotimaa ja EU), gmo, viljavaliokunnan sihteeri, mallasohra- ja öljykasvijaostojen sihteeri, Copa Cogecan viljatyöryhmän puheenjohtaja, maataloustuotemarkkinoiden edunvalvonta

+358 20 413 2414

+358 40 825 2112

aiheet: elintarvikemarkkinalaki, hyvät kauppatavat, kauppatavat, tavaran toimitus