Sisältöjulkaisija

angle-left null MTK:n uusien kesätyöntekijöiden esittely

Artikkeli - Jäsenyys

MTK:n uusien kesätyöntekijöiden esittely

11.6.2019 Pauliina Aarnivuo

Energisten kesätyöntekijöiden yhteishenki on pelannut heti ensikohtaamisesta asti.  

Kuvassa takana vasemmalta Jenni-Maria Käki, Assi-Jutta Kuusela ja Jori Rautalin. Keinuissa Pauliina Aarnivuo ja Sauli Sotejeff.
Kuvassa takana vasemmalta Jenni-Maria Käki, Assi-Jutta Kuusela ja Jori Rautalin. Keinuissa Pauliina Aarnivuo ja Sauli Sotejeff.

 

Jenni-Maria Käki (Elinkeinopolitiikan kesätyöntekijä)

Jenni-Maria on kotoisin Kymenlaaksosta. Hän opiskelee Turun yliopistossa sosiaalitieteitä ja hänen kiinnostuksenkohteena on etenkin ruuan sosiologia. Jenni-Marian kesä MTK:ssa kuluu erilaisten elinkeinopolitiikan kehityshankkeiden parissa, minkä lisäksi hän toimii järjestöryhmän tukena. Jenni-Maria odottaa innolla kesän Okra-messuja, jossa hän on kertomassa KiertoaSuomesta-palvelusta. Vapaa-ajalla Jenni-Maria nauttii kirjojen lukemisesta ja ruuanlaitosta. Usein hän yhdistää nämä lukemalla keittokirjoja. Kesäisin hän osallistuu aina säiden salliessa puistojoogaan. Maatalousnäyttelyissä tämä elinkeinopolitiikan harjoittelija on käynyt ensimmäisen kerran jo kuukauden vanhana.   


Jori Rautalin (Metsälinjan kesätyöntekijä)

Jori on espoolainen, gradua vaille valmis metsäekonomian opiskelija Helsingin yliopistosta, Viikin kampukselta. Tämä metsälinjan harjoittelija on jo ehtinyt kerryttämään monipuolista alan työkokemusta muun muassa UNECE:ssa, Maa- ja metsätalousministeriössä sekä Pellervon taloustutkimus PTT:ssä.  Tämän kesän Jori työskentelee MTK:n metsälinjalla, jossa hän painii ajankohtaisten hiilinielujen kaupallistamiseen liittyvien kysymysten parissa. Metsään liittyvien asioiden lisäksi Jorille voi tulla juttelemaan vaikkapa Suomifutiksesta, jota hän seuraa innolla!

 

Sauli Sotejeff (Ympäristön ja maankäytön kesätyöntekijä)

Sauli on pian valmistuva ympäristölakimies Itä-Suomen yliopistosta Joensuusta. Hän harrasti jalkapalloa yli kymmenen vuoden ajan, mutta urheilu-ura kirjaimellisesti katkesi siihen, kun hänen oikean jalan pohje- ja sääriluu menivät poikki jalkapallo-ottelussa. Urheilu-uran ottaessa pakkia, Sauli päätyi opiskelemaan lopulta oikeustiedettä. Jo opiskelun alkumetreillä Saulille syntyi kiinnostus ympäristöoikeutta kohtaan, jonka hän näki koostuvan pitkälti eri intressien yhteensovittamisesta, mikä korostuu tulevaisuudessa entisestään. Toistaiseksi tämä MTK:n ympäristölakimiesharjoittelija asuu Keravalla avopuolisonsa ja häsläävän 3-vuotiaan Bella-villakoiransa kanssa, mutta muutto Järvenpäähän siintää edessä heinäkuussa. 

 

Assi-Jutta Kuusela (Maatalouslinjan kesätyöntekijä)

Assi-Jutta, tutummin Jutta, pyörii kesän ajan MTK:n maatalousosastolla kesätyöntekijänä. Hän suoritti juuri kandidaatintutkinnon Tampereen yliopistossa, jossa hän opiskelee ympäristöpolitiikkaa ja aluetiedettä. Kandidaatintutkielmassaan Jutta tutki Oriveden kultakaivoksen ja sen laittoman kaatopaikan sosiaalista toimilupaa. Hän on myös tehnyt harjoitustutkimuksen Suomen ruokaturvan ja suomalaisen ruokajärjestelmän tilasta, minkä seurauksena hän kiinnostui enemmänkin suomalaisesta ruoantuotannosta ja Euroopan unionin maatalouspolitiikasta. Jutta on kotoisin Oulusta ja hän on aina ollut tekemisissä hevosten parissa; hänellä on tälläkin hetkellä omistuksessaan kolme hevosta, joista yksi asuu toistaiseksi Saksassa. 

 

Pauliina Aarnivuo (Viestinnän kesätyöntekijä)

Pauliina on elintarvike-ekonomian opiskelija Helsingin yliopistosta. Sen lisäksi hän on lukenut runsaasti viestinnän opintoja, ja osallistunut viestintäharjoittelijana Eviran Emma-hankkeeseen. Kevätlukukauden 2018 Pauliina vietti vaihto-opiskellen Espanjassa, Valencian teknillisessä yliopistossa. Vaihtokohteen valinta oli lähes itsestäänselvyys, sillä Espanjan eläväinen kulttuuri ja kieli ovat aina kiehtoneet häntä. Pauliina on tehnyt kandidaatintutkielman elintarviketurvallisuuteen luottamiseen vaikuttavista tekijöistä, joten jos siihen liittyen on kysyttävää, nykäise häntä hihasta! Vapaa-ajalla hänen lempiharrastuksiaan ovat niin sulkapallo kuin avantouinti talvisin.   
 


aiheet: henkilöstö, työntekijät