Takaisin MTK Turun Eurooppa-foorumissa – katso tallenteet

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

MTK Turun Eurooppa-foorumissa – katso tallenteet

31.08.2022

Eurooppa-foorumi järjestettiin jo viidennen kerran perinteisesti elokuun lopulla. MTK oli mukana tapahtumassa ja järjesti perjantaina 26.8 paneelikeskustelun ”Miten syntyy kipinä yrittäjyydestä - kuinka hyvin mielikuvat ja haaveet kohtaavat nuorten yrittäjien arjessa?” Teemaksi nostettiin nuoret, koska kyseessä on EU:n nuorten teemavuosi ja koska kannustaminen ja tulevaisuudenusko sukupolvenvaihdoksiin mm. tiloilla on erityisen tärkeää. Foorumin aikana paikalla olleilla MTK:n toimihenkilöillä oli mahdollisuus kuulla ja keskustella keskeisten kansanedustajien, ministerien, meppien, elinkeinoelämän edustajien jne. kanssa.

Paneelissa nuoret eri alojen yrittäjät kertoivat oman yrittäjyystarinansa ja kävivät keskustelua, onko yrittäjyys sittenkään vapautta valita. Säädösviidakko koetaan monesti rajoittavaksi, mutta se voi tuoda myös vakautta. Vastaako todellisuus niitä mielikuvia, joita heillä aloittaessaan oli, ja ennen kaikkea, miten he näkevät oman tulevaisuutensa yrittäjinä.

Paneelikeskusteluun osallistuvat maatalousyrittäjä Tero Sarkala, neuvonantaja Christoffer Ingo, SLC:stä ja Henriikka Konki, Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien pj. Keskustelun juonsi MTK:n maaseutunuorten asiamies Meri Remes.

Keskustelun voit katsoa tallenteena täältä.

Ohjelma ja kaikki muut keskustelut löytyvät täältä.Tiina Perho

johdon erityisavustaja

johtoryhmän ja johtokunnan sihteeri

+358 20 413 2334

+358 50 074 1532

aiheet: mtk, yrittäjyys, eurooppa-foorumi