null MTK jatkaa työntekijöidensä lentojen CO2-kompensointia

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

MTK jatkaa työntekijöidensä lentojen CO2-kompensointia

29.5.2020

MTK päätti toukokuussa 2019 osana järjestön vastuullisuustyötä kompensoida lentomatkustamisen päästöjä osallistumalla FFD-HOPE kompensaatiojärjestelmään, ohjelman kehittämiseen ja testaamiseen. Vuosittainen kompensaatio päätetään edellisen vuoden toteutuneiden lento-ostojen perusteella. Koronan takia on arvioitu, että MTK:n kustantamien lentojen määrä supistuu kolmannekseen. 

MTK:lle on tärkeää, että kompensointi ei ole vain pörssikauppaa hiilensidonnasta. Tämän takia kompensointi hoidetaan FFD-HOPE-ohjelman kautta, jolla hiilensidonnan ohella autetaan metsänomistajia sopeutumaan ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin.

Kompensaation hinnaksi on perustamisvaiheessa määritelty 0,1 € per kg CO2 ekvivalenssi. Summa perustuu laskelmiin FFD:n metsähankkeiden arvioiduista kuluista per sidottu CO2 kg, mihin puolet summasta käytetään. Toinen puoli käytetään ilmastomuutokseen sopeutumiseen. Päätöksen yhteydessä todettiin, että kompensaatiosummaa päivitetään vuosittain edellisen vuoden matkatoimistomme kautta hankittujen lentojen perusteella. 

Koronan takia MTK-laisten lentokilometrit 2020 ovat huomattavasti pienemmät kuin laskennallisena perusteena olevat vuoden 2019 lennot. Arvion mukaan tämän vuoden lennot ovat noin 1/3 perustasosta. Asia arvioidaan uudelleen vuoden 2021 alussa.

FFD:n työstä voi lukea lisää Maaseudun Tulevaisuuden (29.6.2020) viikonvaihdeosiosta Kaijaleena Runstenin jutuista ”Metsäpaloja ja maanvyörymiä vastaan” ja ”Hiilensidontarahastojen työt jäävät usein irrallisiksi”. www.maaseuduntulevaisuus.fi  

 Juha Ruippo

johtaja

kauppapolitiikka, kehitysyhteistyö, EU-asioiden koordinaatio Suomessa: EU:n budjetti, kestävä rahoitus, pohjoismainen viljelijäyhteistyö (NBC), World Farmers' Organisation (WFO), FAO, AgriCord, Food Systems Summit

+35820 413 2341

+35840 55 33 232

aiheet: mtk, ffd, hiilijalanjälki, kompensaatio