Takaisin Perinteinen hernekeitto 

Resepti

Perinteinen hernekeitto 

Hernekeitto syntyy kuin itsekseen, ensikiehautuksen jälkeen keitto valmistuu miedolla lämmöllä poristen, välillä sekoittaen. Possunliha on perinteinen hernesopan sattuma, mutta hyvää makua ja sattumia soppaan syntyy myös palvikinkkukuutioista, tulisesta makkarasta tai juureskuutioista. Kasviskuutiot sopivat myös lihaisaan keittoon tuomaan mukavaa lisämakua. 

  • 500 g kuivattuja herneitä 
  • n. 300 g palvikinkkua tai porkkana, palsternakka ja sipuli 
  • suolaa, kuivattua meiramia 
  • tarjoiluun sinappia ja sipulisilppua 
     

Liota herneitä yön yli jääkaapissa n. 2 litrassa vettä 

Keitä herneitä liotusvedessään isossa kattilassa miedolla lämmöllä noin 90 min välillä pohjaa myöten sekoittaen 

Valmistele sattumat: kuutioi palvikinkku tai kasviskeittoon kuori ja kuutioi sipuli, porkkana ja palsternakka 

Kun keitto on kiehunut noin puolitoista tuntia, lisää haluamasi sattumat 

Lisää meiramia ja suolaa maistellen, kinkusta tulee keittoon suolaa, kasvisversio saattaa maistua suolattomalta 

Keitto on valmista noin kahden tunnin keittämisen jälkeen, maistele vielä suola ja tarjoile sinapin ja sipulisilpun kera 

Vinkki! Kiireisessä arjessa kannattaa muistaa myös maukkaat ja laadukkaat valmisruuat. Hernekeitto on perinteinen valmisruoka, jota on saatavilla kaikista kaupoista, joka säilyy näppäränä vararuokana lämpimässä ja maistuu koko perheelle. 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: laskiainen, perinneruoka, reseptit, hernekeitto, hernekeitto torstai, talvi, herne