Takaisin Hevosverkoston kokoustiedote 14.5.2024

Tiedote – Hevonen

Hevosverkoston kokoustiedote 14.5.2024

06.06.2024

MTK:n hevosverkosto kokoontui Helsingissä Simonkadulla 14.5.2024 klo 10.00-16.00. Kokouksessa käsiteltiin laajasti hevosalan ajankohtaisia asioita, joista keskeisimpiä olivat hevosasetus, lomitusjärjestelmän kehitys ja hevosalan rahoitus.

Keskeiset keskustelut ja päätökset:

Hevosasetus:

MTK ilmaisi tyytymättömyytensä hevosasetuksen sisältöön ja valmisteluprosessiin, jossa MTK:ta ei ole otettu mukaan. SRL ja Hippos jakavat MTK:n näkemyksen. Päätettiin pitää yhteinen palaveri ennen viimeisen lausuntoversion lähettämistä. MTK katsoo, että asetuksen valmistelu tulisi palauttaa uudelleen käsittelyyn, jotta hevosalan toimijat ja tuottajat voivat osallistua prosessiin.

Lomitusasian ajankohtaiset: Laura Kujala ja Leena Kristeri esittelivät ajankohtaiset kuulumiset lomituksen tilanteesta. Lomitusjärjestelmä juhlii 50-vuotisjuhlavuottaan, ja uudistustyö jatkuu paikallisyksikköjen osalta. Haasteita lomittajien saatavuudessa on, ja keskusteltiin mahdollisuudesta, että hevostilat voisivat auttaa pitämään lomittajille täysiä työaikoja.

Tulevaisuuskenaariotarjousten läpikäynti: Keskusteltiin skenaarioiden merkityksestä hevosalalle ja päätettiin jatkaa skenaariotyötä, joka kattaa erilaiset tulevaisuusnäkymät hevosalalla.

Hevosalan rahoitus: Käsiteltiin valtionavustusten leikkauksia ja niiden vaikutuksia hevosalalle. MTK:n hevosverkoston edustajat jatkavat neuvotteluja.

Sidosryhmien kuulumiset:

  • SRL (Suomen Ratsastajainliitto):
    • Keskusteltiin liiton taloudellisesta tilanteesta ja olympialaisten merkityksestä ratsastusurheilulle.
  • Hippos:
    • Keskusteltiin hevosalan tilanteesta ja notifikaation voimassaolosta vuoteen 2028.

 

Seuraava kokous sovittiin pidettäväksi 12.8.2024 Teamsilla.


Lumi Drozzin

asiantuntija, hevostalous ja luomu

perhevapaan sijainen

+358 40 560 2598

aiheet: kokoustiedote