Takaisin Huippusuosittu Helsinki International Horse Show yhdisti maaseudun ja kaupungin

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Huippusuosittu Helsinki International Horse Show yhdisti maaseudun ja kaupungin

24.10.2023

Helsinki International Horse Show (HIHS) toi viikonloppuna Helsinkiin yli 50 000 hevosalan ammattilaista, harrastajaa ja fania ympäri maailmaa tarjoten samalla huippu-urheilua ja viihdettä. Tämä tapahtuma on vakiintunut osaksi Suomen tapahtumatarjontaa ja kasvanut vaikuttavasti ensimmäisestä järjestämisvuodestaan 1985 lähtien. Se on myös saanut arvostetun maailmancup-statuksen.

Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein. Taustalla Riitta Holoainen ja Hamurai. Kuva Satu Pirinen
Veera Paloheimo ja Wolle Wolkenstein. Taustalla Riitta Holoainen ja Hamurai. Kuva Satu Pirinen

"HIHS tarjosi erinomaisen mahdollisuuden tuoda hevosalaa esille kokonaisvaltaisesti. Hevoset ovat olennainen osa suomalaista maaseutukulttuuria ja perinnettä. Monille maaseudun asukkaille hevonen on osa perhettä ja elämäntapaa", kertoo hevosalan asiantuntija Lumi Drozzin MTK:sta.

Tapahtuma houkutteli paikalle yli 50 000 hevosalan ammattilaista, harrastajaa ja fania, mikä teki siitä merkittävän tapahtuman ja antoi tilaisuuden seurata huippuratsastajien suorituksia sekä ihailla hevosia. Kilpailun uskotaan innostavan ja kannustavan suomalaisia ratsastajia ja hevosalan harrastajia. 

Tapahtuma mahdollisti myös verkostoitumisen ja kokemusten vaihdon alan kollegoiden kanssa.

"Tällä hetkellä hevosalan tulevaisuuden kannalta keskeisin ja ajankohtaisin asia on yhteistyö sidosryhmien välillä. Onnistuaksemme alan kehittämisessä ja varmistaaksemme sen jatkuvuuden yhteistyö on välttämätöntä. Hevosalalla voi olla monenlaisia haasteita, ja verkostoituminen antaa mahdollisuuden oppia muiden ratkaisuista ja välttää virheitä”, kertoo Drozzin.

Yli 200 suomalaista ratsastajaa mukana

HIHS huipentui Longines FEI Jumping World Cupiin. Suomalaiset ratsastajat olivat vahvasti edustettuina tapahtumassa, ja yli 200 suomalaista ratsastajaa kilpaili noin 300 hevosella eri kilpailuluokissa.

MTK on ylpeä suomalaisista huippuratsastajista, jotka edustivat maatamme HIHS:ssa.

"Tapahtuma osoitti, kuinka hevosala yhdistää maaseudun ja kaupungin sekä huippu-urheilun ja viihteen", muistuttaa Drozzin.

HIHS on tunnettu hevosten ja huippuratsastajien hyvästä kohtelusta, mikä tekee siitä suositun niin osallistujien kuin yleisön keskuudessa.Lumi Drozzin

asiantuntija, hevostalous ja luomu

perhevapaan sijainen

+358 40 560 2598

aiheet: hevonen, hevosala, hevostalous