Takaisin Ponikuninkuusravit ja minimaaseutunäyttely esittelivät maaseudun elinkeinoja uuden sukupolven yleisölle

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Ponikuninkuusravit ja minimaaseutunäyttely esittelivät maaseudun elinkeinoja uuden sukupolven yleisölle

24.08.2023

Kotieläimet ovat tärkeä osa suomalaista maaseutua. Niiden kanssa voi harrastaa ja tehdä töitä. On ensiarvoisen tärkeää siirtää arvokasta perintöä uusille sukupolville. Koko perheen positiivisessa hengessä järjestetyt tapahtumat ovat erinomainen väylä lapsille ja nuorille oppia itse näkemällä ja kokemalla. 

Ponikuninkuusravit järjestettiin 19. ja 20. elokuuta Turussa, Metsämäen raviradalla. Ponkkarit järjestettiin kahdeksattatoista kertaa ja tapahtuma saapui samalle radalle, jossa se ensimmäisen kerran järjestettiin. Tapahtuma-alueella järjestettiin myös muuta ohjelmaa erityisesti perheen pienimmille, kuten talutusratsastusta, vetokoiria, ja lavakärryajelua.   

Viikonloppuun kuului myös perjantain Hyvinvointia ja huolenpitoa – Eläimet tulevaisuuden tukena -seminaari. Paikalle oli kutsuttu johtavia asiantuntijoita Suomesta ja ulkomaailta kertomaan miten lasten ja nuorten hyvinvointia tuetaan harrastustoiminnalla ja erityisesti eläinten avulla.   

Ponikuninkuusravit ovat osa pitkää hevosperinteen jatkumoa Suomessa. Tällä jatkumolla on ollut suuri vaikutus kansakuntaamme ja maatalouteen. Suomi ei olisi tänä päivänä itsenäinen valtio ilman suomenhevosta emmekä olisi kyenneet tuottamaan ruokaa ilman hevosia vielä suhteellisen lyhyen aikaa sitten.     


 

Suomalaisesta hevosalasta lääke yhteiskunnan epäkohtiin  

Suomalaisella maatalousalalla on paljon näytettävää ja kerrottavaa ruoantuotannosta, ympäristön suojelusta, terveys- ja sosiaalipalveluista sekä harrastusmahdollisuuksista. Elinkeino- ja harrastusmuotojen on lukuisia. Tänä päivänäkin hevosalalla on suuri merkitys maaseudun elinkeinolle – keväällä julkaistussa vaikuttavuusanalyysissa todetaan hevosalalla olevan 274 miljoonan euron aluetalousvaikutukset.  

Kilpailut ovat osa hevosalaa, joka tarjoaa jokaiselle itselleen sopivan tavan osallistua.  Laji on avoin kaiken ikäisille ja taustaisille harrastajille ja ammattilaisille. Eläimet eivät syrji. Ne kohtaavat jokaisen tasa-arvoisesti riippumatta taustasta, uskonnosta, sukupuolesta, iästä tai terveydentilasta. Hevoset pakottavat olemaan läsnä hetkessä, mikä rauhoittaa ja antaa mahdollisuuden luovuudelle ja uusille kokemuksille 

Suomi on pieni, mutta sitäkin sisukkaampi maa ja olemme saaneet luotua hevosalalla paljon, kiitos alan toimijoiden. Myös tulevaisuudessa on jatkettava kunnianhimoisesti alan kehittämistä ja mahdollistettava kestävä liiketoiminta ja hyvinvoinnin kehitys niin eläinten kuin ihmistenkin parhaaksi. Edellytyksenä on, että alan yrittäjät saavat tarvitsemansa avun ja tuen, kun sitä kaipaavat. Vastuumme MTK:lla on tukea edunvalvojina hevosalan tekijöitä työssään sekä varmistaa, että jokainen alalla tuntee olonsa henkisesti ja fyysisesti turvalliseksi harrastaa tai harjoittaa elinkeinoa.  

Ponikuninkuusravit ovat ennen kaikkea lapsille ja nuorille suunnattu tilaisuus. Lapset ja nuoret ovat utelias, motivoitunut ja määrätietoinen yleisö, joiden mahdollisuudet elämässä ovat rajattomat. Maailma on avoin ja hevosala on heille nyt ja tulevaisuudessakin täynnä mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja vaikuttaa paremman huomisen puolesta.Lumi Drozzin

asiantuntija, hevostalous ja luomu

perhevapaan sijainen

+358 40 560 2598

aiheet: seminaari, hevonen, hevosala, hevoselinkeino, lapset, lapset ja nuoret