Takaisin Maaseutunuorten joulutulet: Kiitollisuus ja yhteisöllisyys valaisevat teitä 22.12.

Tiedote – Maaseudun edunvalvonta

Maaseutunuorten joulutulet: Kiitollisuus ja yhteisöllisyys valaisevat teitä 22.12.

21.12.2023

Joulutulet syttyvät taas ympäri Suomen perjantaina 22.12., ja tänä vuonna ne loistavat entistä monimuotoisempina. Perinteisten valkeiden ja jätkänkynttilöiden lisäksi voimme ihailla sähköisiä joulutulia sekä osallistua erilaisiin yleisötapahtumiin olipa kyseessä sitten perinteiset nuotiohetket, tarinatuokiot tai jännittävät polkutraktorirallit. Joulutulien sanoma kiteytyy kiitollisuuteen ja yhteisöllisyyteen.

Maaseutunuorten joulutulet ovat säilyttäneet perinteensä ja tuoneet iloa joulumatkaajille jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Tämä ihana perinne juontaa juurensa aina EU-neuvotteluajoista, ja vuosien saatossa Etelä-Pohjanmaalla alkanut perinne on levittäytynyt ympäri maata.

MTK:n Maaseutunuorten valiokunnan puheenjohtaja Antti Tyynelä iloitsee siitä, että maaseutunuoret ja heidän tukijoukkonsa jatkavat tämän perinteen ylläpitämistä. Hän korostaa, kuinka kuluttajat ovat ansainneet suuret kiitokset tuestaan tuottajille.

  • Tuottajille tämä tuki on ollut merkityksellistä erityisesti taloudellisesti haastavina aikoina. Kuluttajien tekemät arjen valinnat ja heiltä saatu palaute ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Toivon sydämestäni, että saamme vielä monina tulevina vuosina sytyttää näitä valkeita, sanoo Tyynelä.

Joulutunnelmaa ja yhteisöllisyyttä

Maaseutunuorten valiokunnan varapuheenjohtaja Katariina Latva painottaa joulutulien erityistä merkitystä yhteisöllisenä tapahtumana.

  • Maaseutunuorten joulutulien sytyttäminen on meille tapa valmistautua jouluun ja viettää lämminhenkinen hetki nuotion äärellä muiden maaseutunuorten kanssa. Kiireen keskellä tämä hetki on tärkeä ja lämmin, ja se antaa meille mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia.
  • Joulutulet ovat kiitoksemme kaikille kuluttajille, jotka valitsevat kotimaisen ruuan ja puun niin arjessa kuin juhlassa. Viime vuosina joulutulet ovat myös symboloineet toiveemme ruokarauhasta: toiveesta, että arvostaisimme yhdessä kotimaista maa- ja metsätaloutta. Ruuantuottajat ja metsänomistajat varmistavat, että meillä on aina tarjolla herkullista ruokaa ja laadukasta puutavaraa. Tämä on se kiitos, jonka haluamme tuoda esille, kiteyttää Latva.

Jos haluat tarkistaa, osuuko joulutuli matkareittisi varrelle, voit käydä Maaseutunuorten kotisivuilla: kartta ja lista joulutulista sekä niihin liittyvistä oheistapahtumista.

Lisätiedot:
Maaseutunuorten verkkosivut: Maaseutunuorten joulutulet
Maaseutunuorten valiokunnan puheenjohtaja Antti Tyynelä, 040 016 1126
Maaseutunuorten valiokunnan varapuheenjohtaja Katariina Latva, 040 521 4224