Takaisin Kuopiolaiselle lakimies Anna-Rosa Asikaiselle Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendi 

Uutinen – Metsäpolitiikka

Kuopiolaiselle lakimies Anna-Rosa Asikaiselle Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendi 

16.01.2023

Kuopiolaiselle MTK:n lakimies Anna-Rosa Asikaiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa. 

Stipendiä esittivät MTK:sta kenttäpäälliköt Markku Ekdahl, Annakaisa Heikkonen ja Seppo Miettunen sekä Metsänhoitoyhdistys Kainuun puheenjohtaja Heikki Moilanen ja Metsänhoitoyhdistys Itä-Lapin puheenjohtaja Hannu Välikangas.  

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

"Anna-Rosa on iloinen, avulias ja helposti lähestyttävä ihminen, joka on valmis auttamaan työkavereita tai asiakkaita. Työtehokkuudessa hän on vertaansa vailla ja hän suorastaan ammentaa virtaa kiperistä haasteista. Anna-Rosan vastuulla on mm. MTK:n metsä-, maankäyttö- ja luonnonsuojelulainsäädäntö niin EU:n kuin kansallisellakin tasolla." 

"Anna-Rosa ei jätä mitään puolitiehen ja huolehtii siitä, että tekee vähintäänkin oman osuutensa asioiden eteenpäin viemiseksi. Hän innostuu ideoista helposti ja saa tempaistua muutkin työkaverit mukaansa.” 

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.  

Stipendin myöntämisperusteina ovat: 

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä) 
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen) 
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta) 
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen. 

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein. 

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit 

Lisätietoja:  
Seppo Miettunen, kenttäpäällikkö, MTK, puh. 040 822 5321  
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771 aiheet: itsensä johtaminen, stipendi, tunnustus, työyhteisön hyvä tyyppi, työyhteisö, työkaveri, vastuunotto, metsäsäätiö