Takaisin Itsenäinen Suomi - isänmaa, joka varmistaa kansalaisten turvan, leivän ja lämmön

Tiedote – Maatalous ja suomalainen ruoka

Itsenäinen Suomi - isänmaa, joka varmistaa kansalaisten turvan, leivän ja lämmön

05.12.2022

Suomi täyttää huomenna 105 vuotta. Itsenäinen Suomi, paras maa meille suomalaisille, on juhlimisen, vaalimisen ja puolustamisen arvoinen. Itsenäisen Suomen satavuotinen historia on tarina siitä, mihin pieni kansa pystyy, kun pidämme yhtä. Mitä hankalammat ajat, sitä tärkeämpää on vaalia vahvuuksiamme: yhteistyötä, omavaraisuutta ja kansakunnan kykyä huolehtia jokaisesta suomalaisesta. 

Tänä vuonna itsenäisyyspäivää vietetään poikkeuksellisessa tilanteessa. Sota Euroopassa ja ukrainalaisten urhea taistelu arvoista tärkeimmän, vapauden puolesta. Samalla sodan seurauksena puhjennut energiakriisi osoittaa, miten suuri merkitys ruoka- ja energiaomavaraisuudella on itsenäiselle kansakunnalle.

-    Sodan seurauksena moni ihminen maailmalla ja meillä Suomessa joutui heräämään siihen, miten tärkeää oma ruuantuotanto ja energiaomavaraisuus on. Se, että pystymme ruokkimaan kansamme, lämmittämään kodit ja varmistamaan, että tehtailla on raaka-aineita ja energiaa pitämässä pyörät pyörimässä, muistuttaa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila

Marttilan mukaan Suomen pitää olla kansakuntana vahva ja puhallettava yhteen hiileen. 

-    Meidän on pidettävä huolta toisistamme ja ruokaketjun jokaisesta lenkistä, ennen kaikkea tärkeimmästä, ruuantuottajasta. Jos se linkki katkeaa, on vahvinkin ketju käyttökelvoton, sanoo Marttila. 

Marttilan mielestä puolustuksen rinnalla yhtä tärkeää on, että ruoka- ja energiahuolto toimivat niin rauhan aikana kuin poikkeusoloissa.  

-    Kansallinen ylpeys, ylpeys omasta maasta, metsistämme, pelloistamme ja vesistöistämme. Ne ovat niitä tekijöitä, jotka oman vahvan puolustuksen ohella antavat kansakunnallemme turvan kaikissa tilanteissa, muistuttaa Marttila. 

-    Tänä itsenäisyyspäivänä haluan kiittää kaikkia suomalaisia itsenäisen kansakunnan vaalimisesta. Erityisesti haluan kiittää maa- ja metsätaloustuottajia, jotka tuottavat meille sen jokapäiväisen leivän ja etenkin silloin, kun tarve on suurin.


Juha Marttila

I puheenjohtaja

(yhteydenotto- ja tapaamispyynnöt ks. johdon assistentti Mirja Perttu)

+35820 413 2340

+35850 341 3167