null Syyskuun jäsenilta: Kestävä maatalous

Uutinen

Syyskuun jäsenilta: Kestävä maatalous

24.8.2021

Ympäristöagendamme kestävään maatalouteen on valmis. Julkaisimme 2018-2021 neljä ohjelmaa, joilla tarjoamme ratkaisuja ilmasto-, vesi- ja maaperäkysymyksiin sekä luonnon monimuotoisuuteen.

Teema: Kestävä maatalous

Kyseessä on viljelijälähtöiset ohjelmat, joissa tarkastellaan käytännön lähtökohdista maa- ja metsätalouden vaikutuksia ympäristöön ja ilmastoon ratkaisukeskeisesti ja uusimpaan tutkimukseen perustuen. MTK:n Ilmasto-ohjelma (2018) korostaa hiilensidonnan merkitystä ja Luonnon monimuotoisuuden ohjelma (2020) luonnonkirjon merkitystä yhteistyössämme luonnon kanssa. Loppuvuodesta 2020 julkaistu MTK:n ja SLC:n Vesiohjelma alleviivaa maaperän kasvukuntoa vesiensuojelun ytimessä ja keväällä 2021 julkaistu Maaperäohjelma avaa ratkaisut toimivaan maaperään.

Tule linjoille kuulemaan mitä edistäviä toimenpiteitä voi maa- ja metsänomistajana tehdä ympäristön, luonnon ja ilmaston hyväksi? Mitä minun kannattaisi tehdä ja millaisia ratkaisuja ohjelmat tarjoavat? Mitä kestävä maatalous pitää sisällään ja mitä se tulee tulevaisuudessa vaatimaan? Miten MTK osallistuu tähän keskusteluun ja mitä argumentteja MTK:n ympäristöohjelmat tarjoavat sinulle ympäristökeskustelun tueksi?

Mukana alustamassa ja keskustelemassa MTK:n ympäristöjohtaja Liisa Pietola ja MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Mukaan voi tulla vaikka puimurin tai traktorin hytistä. Ilmoittaudu mukaan täältäSusanna Palkkimäki

jäsenpalvelusuunnittelija

Perhevapaalla 20.9.2021 ->

Henrietta Dahlman

viestinnän asiantuntija

Some ja digi, graafinen ilme

+35820 413 2367

+35840 920 9877

aiheet: tapahtuma, jäsenilta, jäsenillat