Kalkkunaviikko juhlistaa suomalaista kalkkunanlihaa
Uutinen
Kalkkunaviikko juhlistaa suomalaista kalkkunanlihaa
27.10.2023
Kalkkunaviikolla kuluttajille kerrotaan kalkkunankasvatuksesta Suomessa, kalkkunanlihan monipuolisista käyttömahdollisuuksista ja terveellisyydestä. Kalkkunaviikkoa vietetään 30.10.-5.11.
Kalkkunaviikko sai alkunsa, kun kalkkuna-alan toimijat halusivat tuoda esiin tämän vähemmän tunnetun, mutta persoonallisen linnun tarinan. Viikko ajoittuu samaan aikaan Amerikan suuren kalkkunajuhlan, kiitospäivän, kanssa.
Kalkkunaviikolla kerrotaan kalkkunan kasvatuksesta Suomessa ja esitellään tämä aktiivinen ja persoonallisen näköinen iso valkoinen lintu. Suomalainen kalkkunanliha tuotetaan vastuullisesti ja jäljitettävästi, mikä takaa turvallisen ja eettisen lähiruuan.
Kalkkunaviikolla jaetaan myös tietoa kalkkunanlihan ominaisuuksista elintarvikkeena. Kalkkunanliha on mureaa, mehukasta, kevyttä ja terveellistä. Kalkkuna on erittäin monikäyttöistä ja valmistuu nopeasti herkulliseksi arkiateriaksi tai viikonloppuherkuksi.
- Kalkkunanlihan mieto maku soveltuu erilaisiin makuyhdistelmiin. Lisäksi kalkkunanliha on helppo valmistaa ja lopputulos on maukas, kertoo ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen MTK:sta.
- Kalkkunaa ei kannata ylikypsentää, liha on parhaimmillaan kypsänä, mutta mehevänä. Kalkkunaa löytyy myös leikkelehyllyltä. Herkullinen vaalea liha sopii mainiosti leivän päälle.
Kalkkunaviikon aikana valitaan vuoden kalkkunatuottaja, joka palkitaan ansioistaan. Tämä perinne on jatkunut vuodesta 2011 lähtien.
Kalkkunaviikon järjestävät Suomen kalkkunakasvattajat, kalkkunalihatalo Länsi-Kalkkuna Oy ja Suomen Siipikarjaliitto.
Resepti: Kalkkunapaisti ja karpalokastike
Lisätietoja kalkkunaviikosta:
Nettisivut www.kalkkunaasuomesta.fi
Facebook
X eli Twitter
LinkedIn

Mari Lukkariniemi
asiantuntija, liha
lihavaliokunnan, sika-, siipikarjanliha- ja kananmunaverkoston sihteeri, maataloustuotemarkkinoiden edunvalvonta
+358 40 171 9070

Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802