null Kansainvälinen kananmunan päivä 12.10.

Uutinen

Kansainvälinen kananmunan päivä 12.10.

12.10.2018

Perjantaina 12.10. vietetään kansainvälistä kananmunan päivää. MTK haluaakin muistuttaa, että kananmuna on herkullinen ja helppo yksittäispakattu eväs ilman muovia! Terveellinen kananmuna on turvallinen elintarvike, sillä sen tuotantoa valvotaan tarkasti ja suomalainen kananmunatuotanto on salmonellavapaata. Siksi kotimaisia munia voi huoletta käyttää jopa raakana. Kaikki kaupoissamme myynnissä olevat kananmunat ovat kotimaisia, sillä tuotantomme riittää kattamaan kysynnän.

Kuuntele MTK:n podcast Maaltavastaajat, osa 21: Asiaa munasta

Mitä kuuluu munasektorille? Heidi Siivosen seurassa Simonkadulla MTK:n asiantuntija Jukka Rantala . Lisäksi viikon jaksossa soitetaan kananmunatuottaja Juuso Hulmi lle Varsinais-Suomeen. Kananmuna on parantanut viime vuosina terveysstatustaan, mutta näkyykö kananmunan parempi imago tuottajan kukkarossa? 

Kuuntele Maaltavastaajat-podcastin jakso 22. Asiaa munasta Soundcloudista tai puhelimesi podcast-sovelluksella.

Lisätietoja kananmuna-asioista:
Asiantuntija Marjukka Manninen, puh. 050 533 8924
Ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, puh. 050 511 8909

Maaltavastaajat-podcast on MTK:n oma ajankohtaiskatsaus. Uusia podcast-jaksoja ilmestyy noin kahden viikon välein, ja podien teemoissa otetaan monipuolisesti huomioon koko maa- ja metsätalousala sekä ajankohtaiset ilmiöt. Maaltavastaajat löytyy osoitteesta soundcloud.com/maaltavastaajat tai lataamalla Soundcloudin puhelimellesi. Palvelu on helppokäyttöinen, ja podcastien kuuntelu on maksutonta. Voit kuunnella podcastia myös esimerkiksi iPhonen podcast-sovelluksella.aiheet: kananmuna

Suositellut artikkelit

1

12.01.2021

Kananmunantuotanto

12.01.2021