Takaisin Räppäri PastoriPike siivittää kotimaiset kasvikset lentoon tänäkin kesänä

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Räppäri PastoriPike siivittää kotimaiset kasvikset lentoon tänäkin kesänä

23.06.2022

Viime kesänä suuren suosion saanut kotimaisten avomaakasvisten kampanja tekee paluun. Hienosti toimineet kasvismainokset näkyvät kesällä somekanavissa, ja niiden lisäksi kampanja hyödyntää kampanjan kasvona toimineen räppäri PastoriPiken omia somekanavia. Myös kampanjan kotisivut saivat uuden ilmeen. Kampanja-aika 13.6.-14.8.2022.

Pike on erittäin suosittu varsinkin Tiktokissa, jossa hänen kovassa kasvussa olevalla tilillään on jo noin 37 000 seuraajaa. Lisäksi Instagramissa seuraajia on noin 21 000 ja määrä kasvaa koko ajan. 

Digikampanjointi kohdistetaan erityisesti kaupungeissa asuviin 18–25-vuotiaisiin nuoriin sekä 25–45-vuotiaisiin perheellisiin kuluttajiin. Tavoitteemme on lisätä kiinnostusta erityisesti satokauden kasviksia kohtaan ja kasvattaa kotimaisten kasvisten kulutusta.

Kampanjassa mukana tutut toimijat

Viime vuoden tapaan MTK koordinoi kampanjan toteutusta ulkopuolisten toimijoiden kanssa ja huolehtii siitä, että kampanja sujuu suunnitellusti. Kampanjassa ovat mukana MTK:n lisäksi SLC ja perunan- ja avomaan vihannesten tuottajat. Rahoittajina mukana ovat kauppaketjut K-ryhmä, S-ryhmä ja Lidl sekä Tuoreverkko ja Ålands trädgårdshall. 

Kampanjan materiaalina toimivat päivitetyt kampanjasivut sekä videot "Kasvismanifesti by Pastori Pike". Lisänä Parasta juuri nyt -artikkelit: sipuli, varhaiskaali, jäävuorisalaatti, porkkana, peruna. Lisukkeena vielä Perunan matka pellolta pöytään. Kampanjan reseptisisällöt Kokkaa kesä lautaselle houkuttelevat mukaan kasvismatkalle. 

Somesisältöjä jaetaan runsaasti Facebookissa, Instagramissa ja Tiktokissa. Eikä tässä kaikki! Lisäksi PastoriPike tuottaa itse kasvissisältöä TikTokiin ja Instagramiin. 

Kampanja näkyy ja kuuluu

Kampanjan päävideo Youtubessa. Näet sen täällä.

Kampanjan kotisivu täällä.

Kampanjan alasivut: 
www.kasvikset.fi/hyvinvointiasuomesta/parasta-juuri-nyt
www.kasvikset.fi/hyvinvointiasuomesta/reseptit
www.kasvikset.fi/hyvinvointiasuomesta/pellolta-poytaan

Somekanavilla kampanjan kotipesänä toimivat Voimaa kasviksista -sivut:
Facebook: https://www.facebook.com/voimaakasviksista 
Instagram: https://www.instagram.com/voimaakasviksista/ 

Tervetuloa mukaamme kasvismatkalle! Laitetaan someverkot tötterölle. 

Herkullista kasviskesää – Voimaa kasviksista!Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija, kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

aiheet: ruoka, kotimainen ruoka, satokausi, kasvikset, sadonkorjuu, suomalainen ruoka, kotimaiset kasvikset, kasvis, vihannes, sato, juures, juurikas, resepti