Takaisin Viljelijät, pakkaamot ja kauppaketjut käynnistivät yhteiskampanjan kotimaisten avomaakasvisten käytön ja arvostuksen lisäämiseksi

Tiedote – Maatalous ja suomalainen ruoka

Viljelijät, pakkaamot ja kauppaketjut käynnistivät yhteiskampanjan kotimaisten avomaakasvisten käytön ja arvostuksen lisäämiseksi

28.06.2021

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC sekä perunan- ja avomaan vihannesten tuottajat aloittivat kampanjoinnin kotimaisten avomaakasvisten puolesta yhteistyössä K-ryhmän, S-ryhmän, Lidlin, Tuoreverkon ja Ålands Trädgårdshallin kanssa. Markkinointikampanjan keulakuvana on rap-artisti PastoriPike. Digi- ja somekampanja kestää elokuun puoliväliin saakka.

PastoriPike. Kuva: MTK/ Cocoa
PastoriPike. Kuva: MTK/ Cocoa

Kampanjan tavoitteena on lisätä kuluttajien kiinnostusta satokauden kasviksia kohtaan sekä kasvattaa kotimaisten avomaakasvisten kulutusta. Kampanjointi kohdistetaan erityisesti kaupungissa asuviin 18–25-vuotiaisiin nuoriin sekä 25–45-vuotiaisiin perheellisiin kuluttajiin. ”Hyvinvointia Suomesta” -otsikon alle rakentuva kampanja pyörii kesän ajan sosiaalisessa mediassa, YouTubessa, suoratoistopalveluissa sekä kauppojen omissa digimedioissa.

Kampanjan keulakuvana on mm. Farmi Suomi -tv-ohjelmasta tuttu rap-artisti PastoriPike. Pike vierailee kampanjavideoilla äänitysstudiolla, maatilalla sekä kokkaa kasviswokkia. Markkinoinnissa hyödynnetään myös maatilaesittelyjä, kuvamateriaalia tiloilta sekä vuoden 2020 kokiksi valitun Lari Heleniuksen ja MTK:n Heidi Siivosen reseptejä.  

– PastoriPike on erinomainen keulakuva yhteiselle kasviskampanjallemme. Piken positiivisuus, energisyys ja hänen musiikkinsa puhuttelevat erityisesti nuoria aikuisia, joiden parissa näemme paljon potentiaalia puhtaiden, maukkaiden, terveellisten satokauden kasvisten käytön lisäämiselle, sanoo MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen.

– Kasviksista on tullu osa mun ruokavaliota oikeastaan lasten kautta. Oon halunnu opettaa niille, et etenkin kun urheilee paljon on tosi tärkee syödä monipuolisesti ja panostaa hyviin kasviksiin ruoan mukana. Joskus ajattelin et kasvikset on tylsiä, mut oon tajunnut että niitä voi syödä monella eri tavalla, sellaisenaan, wokeissa, soseena, miten vaan, sanoo PastoriPike.

Tutustu kampanjaan

Lisätietoja:

Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK, 040 169 2060
Mia Wikström, viestintäpäällikkö, SLC, 050 355 3213
Aino Sten, viestintäpäällikkö, SOK Marketkaupan ketjuohjaus, 040 706 8021
K-ryhmän mediapäivystys (ma-pe 9-16), 010 53 50200
Sanna Mämmi, viestintäasiantuntija, Lidl Suomi, 040 623 3700
Marjut Lyytinen, toimitusjohtaja, Tuoreverkko Oy, 040 719 2836
Tord Sarling, toimitusjohtaja, Ålands Trädgårdshall, 040 552 5950
Yhteydenotot PastoriPikelle, manageri Peppi Puljujärvi, 045 137 0807

www.kasvikset.fi/hyvinvointiasuomesta