Takaisin Parempaa kauraa Suomesta – pilottitiloja etsitään – palkkio maksetaan

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Parempaa kauraa Suomesta – pilottitiloja etsitään – palkkio maksetaan

25.04.2022

Satutko olemaan melko tavallinen kauranviljelijä ja haluaisit kehittyä ammatissasi? Haluaisitko muuttaa viljelytapojasi ja etsiä keinoja, joilla suomalaista maataloutta voidaan muuttaa paremmaksi sekä ympäristön että viljelyn jatkuvuuden näkökulmasta? Jos vastasit kyllä, olet tervetullut mukaan matkalle! Better Oats from Finland (BOFF) etsii kauranviljelijöitä mukaan tutkimusprojektiin. 

Better Oats from Finland (BOFF) -tutkimusprojekti etsii mukaan maatiloja selvittääkseen, mitkä ovat ne haasteet ja pullonkaulat, joihin viljelijät törmäävät siirtymisessä kestävämpään ruokajärjestelmään. Hankkeeseen pääsee mukaan kaikkiaan 10 suomalaista pilottitilaa. Noin kolme vuotta kestävässä tutkimushankkeessa tutkijat seuraavat projektissa mukana olevien maatilojen muutosta kohti kestävämpää viljelyä. 

Mitä kauratila saa?

Ilmoittautumalla mukaan maatila saa yksilöidyn suunnitelman. Siihen kuuluu ehdotus kattavasta listasta toimenpiteitä, jotka tukevat maatilan kehittymistä kestävämmäksi ottaen huomioon sekä ympäristön että tilan talouden. 

Kauran viljelijä saa myös läheisen yhteyden tutkijoihin ja elintarviketuottajaan. Lisäksi hän saa keskeisen roolin ja vaikuttamismahdollisuuden siihen, miten Oatly hankkii suomalaista kauraa. Viljelijän panoksesta ja ajasta maksetaan palkkio. 

Projekti toteutetaan yhteistyössä Oatlyn, Helsingin yliopiston Ruralia instituutin ja Wageningenin yliopiston Farm System Ecology Group -ryhmän kanssa. 

MTK:n peltokasvivaliokunnalta peukku tutkimusprojektille

Oatlyn kestävyyspäällikkö Liisa Kolehmainen ja Helsingin yliopiston tutkija Kari Koppelmäki kävivät kertomassa tutkimusprojektista MTK:n peltokasvivaliokunnalle  20.4.2022. Valiokunta pitää tutkimusprojektia hyvänä ja kannustaa kauranviljelijöitä osallistumaan siihen. 
 
Lisätietoja ja ilmoittauminen: www.oatly.com/boff
 
Lisätietoja myös sähköpostitse: boff@oatly.comMax Schulman

asiantuntija, vilja ja öljykasvit

viljat, mallasohra, öljy- ja valkuaiskasvit (kotimaa ja EU), gmo, viljavaliokunnan sihteeri, mallasohra- ja öljykasvijaostojen sihteeri, Copa Cogecan viljatyöryhmän puheenjohtaja, maataloustuotemarkkinoiden edunvalvonta

+358 20 413 2414

+358 40 825 2112

Mika Virtanen

asiantuntija, puutarha ja kasvinterveys

puutarha-asiat, peltokasvivaliokunnan sihteeri, Juuresten-, Kaalin- ja Sipulintuottajat ry, kasvinsuojeluasiat, torjunta-aineet, kasvinterveysasiat, siemenasiat, kylvösiemenjaoston sihteeri, maataloustuotemarkkinoiden edunvalvonta, vieraslajiasiat, lannoiteasiat

+358 20 413 2468

+358 40 054 4728

aiheet: ilmasto, päästöt, ympäristö, ruoka, vilja, kaura, hiilipäästöt, ilmastojaruoka, kauranviljely, pilottihanke