null Kesätyöntekijöiden esittely

Uutinen

Kesätyöntekijöiden esittely

10.6.2021

MTK Keskusliiton kesätyöntekijät ovat aloittaneet

Pasi Mäkelä, Birita Ojala, Katariina Latva, Vilma Turkki, kuvasta puuttuu Eveliina Kiiski
Pasi Mäkelä, Birita Ojala, Katariina Latva, Vilma Turkki, kuvasta puuttuu Eveliina Kiiski

Pasi Mäkelä, metsälinja

Hei, olen Pasi Mäkelä ja kotoisin Varsinais-Suomesta. Päädyin opiskelemaan metsätieteitä Joensuuhun viitisen vuotta sitten ja opiskelut alkavat olla viimeistelyä vaille valmiit. Hakeminen metsäalalle ei ollut itsestään selvyys, mutta nyt ala tuntuu oikealle. Päätin hakea MTK:lle harjoitteluun, jotta saisin näkökulmaa metsäedunvalvonnasta, mihin MTK:ssa pääsee varmasti tutustumaan. Työskentelen MTK:n metsälinjalla elokuun loppuun ja kesän pääprojektinani on tarkoitus tutkia metsä- ja luontotiedon keräämistä ja käyttöä erityisesti metsänomistajan näkökulmasta. Lisäksi työtehtäviin kuuluu monipuolisesti pienempiä kokonaisuuksia. Mukavaa kesää kaikille!

 

Eveliina Kiiski, ympäristö ja maankäyttö

Olen Eveliina Kiiski ja Eurasta kotoisin. Olen nyt jo toista kesää töissä MTK:n ympäristö- ja maankäyttötyöryhmässä. Opiskelen Helsingin yliopistossa ympäristö- ja luonnonvaraekonomian maisteriksi. Valitsin ympäristöekonomian, sillä minua kiinnostaa ympäristöä koskevaan päätöksentekoon vaikuttaminen. Taloustieteen keinojen kuten kustannustehokkuuden hyödyntäminen päätöksenteon tukena on mielestäni suoraviivaisin tapa saada eri tahot ymmärtämään ympäristötoimenpiteiden hyötyjen ja toisaalta niiden menettämisen merkityksiä. Ja olen kiinnostunut myös viestinnästä. Mielestäni on tärkeää, että ympäristölainsäädäntö, -tutkimus ja -politiikka tuodaan ymmärrettävästi ja relevanteissa kanavissa niiden ihmisten eteen, jotka pystyvät toiminnallaan edistämään ympäristöasioita.

Viime kesänä olin viestimässä mm. maatalouden ilmastotiekartta-hankkeen ulostuloa. Se onnistui mielestäni hyvin, sillä sen pääviestit ymmärrettiin hyvin, ja julkaisu herätti ratkaisukeskeistä keskustelua. Tänä kesänä olen mukana muun muassa viljelijän hiilitaselaskurin käyttöönottamisessa. Laskurin avulla viljelijä pystyy karkeasti mutta helposti selvittämään maatilansa hiilensidonnan. Laskurin testaamisryhmään haetaan paraikaa jäseniä mukaan.

 

Vilma Turkki, maatalouslinja

Olen Vilma Turkki ja työskentelen maatalouslinjan kesätyöntekijänä. Opiskelen Helsingin yliopistossa sekä maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa että valtiotieteellisessä tiedekunnassa, joissa suoritan maisteriopintoja. Edelliskesän harjoittelu sai minut kiinnostumaan EU-urasta ja opiskelinkin viime lukuvuonna EU-opintokokonaisuuden. EU-asioiden hahmottaminen on auttanut kokonaisvaltaisessa maatalouden ymmärtämisessä sekä etenkin CAP:n edistymisen seurannassa.

Olen kotoisin Helsingistä ja unelmoin Brysseliin muuttamisesta. Vaikka identifioidun kaupunkilaiseksi, lähellä sydäntäni ovat myös Iitti, Heinola ja Verla. Toivonkin, että etätyöskentely jää koronaviruspandemian jälkeenkin joustavasti hyödynnettäväksi, jotta pääsen hyödyntämään paikkariippumattomuutta myös valmistuttuani. Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla koiran kanssa vaihtelevassa luonnossa ja Helsingin rantareiteillä sekä pelailla lautapelejä kavereiden kanssa.

Odotan innolla MTK:n asiantuntijoihin tutustumista ja uusien taitojen kartuttamista!

 

Ojala Birita, Elinkeinopolitiikka

 

Tänä kesänä MTK:n elinkeinovalvonnan ja -politiikan parissa työskentelen minä, Birita Ojala. Valmistun tänä kesänä maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi ja agronomiksi Helsingin yliopistosta. Olen Etelä-Pohjalainen ja tuleva maatilan emäntä.

Työnkuvaani kuuluu perehtyä EU:n elpymisvälineeseen, Suomen kestävän kasvun ohjelmaan, uuteen yhteiseen maatalouspolitiikkaan (CAP27) sekä oikeudenmukaiseen siirtymään. Yhdessä viestinnän kanssa välitämme tiedon jäsenillemme, mitä mahdollisuuksia EU:n tukipaketit voivat tarjota. Olen myös mukana järjestämässä Maaseutuparlamentti 2021 -tapahtumaa. Lisäksi tehtäväni on auttaa järjestöasioissa, kuten ottaa uudet jäsenet avosylin vastaan ja auttaa jäsenpalveluissa.

Opinnoissa pääaineeni on maataloustiede ja olen erikoistunut puutarhatieteeseen. Sivuaineena olen lukenut metsätieteitä. Opinnäytetyössäni tutkin, miten erilaiset valokäsittelyt vaikuttivat amerikankarpalon (Vaccinium macrocarpon) marjojen laatuominaisuuksiin kahden viikon varastoinnin aikana. Olen opintojeni aikana ollut aktiivinen järjestötoimija, joten kokouskäytänteet ja tapahtumien järjestäminen on tuttua.

Vapaa-aikani vietän muun muassa luonnossa liikkuen yhdessä suomenpystykorvan pentuni tai raivaussahan kanssa. Tulevalta kesältä odotan haasteita, onnistumisia ja verkostoitumista.

 

Katariina Latva, Viestintä

Olen Katariina maataloustieteiden maisteriopiskelija Porista. Porin lisäksi vietän vaihtelevasti aikaa myös Kanta-Hämeessä. Olen nuori maa- ja metsätilallinen, joten toiminnan kenttä on ennestään tuttu. Viestinnässä hoidan monipuolisesti hieman kaikkea avustaen eri linjoilla. Sosiaalisesta mediasta, tiedotteisiin, videoihin ja erilaisiin kuvauskeikkoihin, työlistalle kuuluvat erilaiset kampanjat, hiililaskuri sekä kuluttajapuolen asiat. Gradua aloitan kirjoittamaan syksyllä ja aiheena onkin itselle tärkeän kuluttajatyön saralla, kestävyyskasvatus peruskoulussa.

Olin jo viime kesänä MTK Keskusliitolla viestinnänharjoittelijana, ja olikin mukava palata saman työn pariin. Yritän huomioida viestinnässä tänä kesänä erityisesti nuoria, tuomalla sisältöä nuorten käyttämiin mediakanaviin, sekä yritän tuoda esiin mahdollisimman paljon uutta tietoa kentältä. Teen myös pientä yhteistyötä maataloustieteiden opiskelijoiden kanssa kesän mittaan ja tulokset ovat nähtävillä syksyllä.

Vapaa-aika kuluu metsästyksen, polkujuoksun ja mökkeilyn parissa. Kesällä pyörivän kasviskampanjan valossa tulee keittiössä myös häärittyä erilaisten kasvisreseptien kokkauksen parissa.aiheet: kesätyöntekijät, harjoittelu