Takaisin MTK Kesätyöntekijät esittäytyvät

Tiedote

MTK Kesätyöntekijät esittäytyvät

08.06.2020

Tiainen Josefiina, Metsälinja

Olen Josefiina Tiainen ja tämän kesän toimin MTK:lla metsälinjan harjoittelijana. Opiskelen Helsingin yliopistossa Viikin kampuksella metsäekonomiaa ja markkinointia. Opinnoissani olen kiinnostunut vastuullisuuden ja kestävän kehityksen aiheista. Erityisesti olen myös kiinnostunut ympäristö- ja metsäpolitiikasta. Olen kotoisin Pohjois-Savosta Varkaudesta. Metsä ja luonto ovat olleet aina tärkeä osa elämääni. Kiinnostus luonnosta ja halu työskennellä ympäristökysymysten parissa saikin minut hakeutumaan metsäalalle. Harjoittelu MTK:lla tarjoaa hienon mahdollisuuden päästä tutustumaan metsäedunvalvonnan ja metsäpolitiikan mielenkiintoisten ja monipuolisten työtehtävien pariin. Odotan innolla mitä kaikkea kesä MTK:lla tuo tullessaan!

Biskop Emilia, Maatalouslinja

Hei, nimeni on Emilia Biskop ja olen tämän kesän MTK:n maatalouslinjan kesätyöntekijä! Opiskelen Helsingin yliopistossa maatalous- metsätieteellisessä tiedekunnassa, pääaineenani kotieläinten ravitsemustiede. Olin viime talvena 5 kk ajan harjoittelussa MTK:n, SLC:n ja Pellervon Brysselin toimistolla, jolloin pääsin tutustumaan maatalouden edunvalvontaan kansainvälisestä näkökulmasta. Onkin todella mahtavaa päästä seuraamaan tätä työtä nyt myös Suomesta käsin!

Olen kotoisin Pohjanmaalta Kokkolasta ja vaikka olenkin jo vuosia asunut Helsingissä, on maaseutu minulle todella tärkeä elementti. Olen pienestä pitäen ollut pesunkestävä heppatyttö, ja kiinnostukseni maatalouteen onkin alkujaan herännyt juuri hevosharrastuksen kautta. Vapaa-ajallani ratsastan, pelaan tennistä, mökkeilen, ja vietän aikaa perheen ja ystävieni kanssa. Viime aikoina olen myös intoutunut tekemään vaellusretkiä kansallispuistoihin, on ihanaa välillä lähteä pois kaupungin vilinästä.

Odotan innolla työntäyteistä kesää ja uusia haasteita!

Kiiski Eveliina, Ympäristö ja maankäyttö

Olen Eveliina Kiiski ja kotoisin maaseudulta Satakuntalaisesta kylästä Paneliasta. Lähipiirissäni on aina ollut maataloustuottajia ja olen päässyt tänäkin keväänä monena iltana pellolle töihin. Opiskelen ympäristö- ja luonnonvarataloustieteitä Helsingin yliopistossa ja olen aiemmin opiskellut myös liiketaloutta. Sen jälkeen olen työskennellyt assistenttina viestinnän tehtävissä. Minua kiinnostaa maaseudun elinvoimaisuuden varmistaminen ja maatalouden roolin kohentaminen kansallisessa ilmasto- ja ympäristökeskustelussa. Olen nimittäin varma, että ilmastokeskusteluun tulee pian odotettuja tuulia maatalouden osalta, ja että se on myös täysin toteutettavissa. Työskentelen kesän MTK:lla ympäristö- ja maankäyttötyöryhmän ilmastotiekartta-projektin viestinnässä, mikä on erinomainen startti rakentavan ja konkreettisen ilmastokeskustelun avaamiseen. Hankkeen aloittaman viestinnän yhtenä tavoitteena onkin se, että tuleva keskustelu tuo esiin käytännön ratkaisuja hyödyttämään sekä maanviljelijää että kuluttajaa.

Pelin Julia, Elinkeinopolitiikka

Olen Julia Pelin. Työskentelen tänä kesänä MTK:lla elinkeinovalvonnan tuen ja elinkeinopolitiikan parissa. Työtehtäviini kuuluu muun muassa kausityöhön liittyvät tehtävät, joihin vahvasti on vaikuttanut tämän keväinen koronaepidemia ja sen seuraukset. Työllistämisen edistäminen onkin minulle tullut tutuksi etenkin opiskelijoiden kohdalla, sillä olen ollut mukana jo useamman vuoden maatalousylioppilaiden osuuskunnassa, jonka tarkoitus on parantaa opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia.

Opinnoissa minulla päättyi juuri neljäs vuosi Viikissä. Opiskelen Helsingin yliopistossa maataloustieteitä painottuen maaperä- ja ympäristötieteeseen sekä maatalousekonomiaan.
Olen kotoisin Tuusulasta. Maataloustieteiden opiskelun pariin minut vei juureni maatilalla sekä rakkaus suomalaista ruoantuotantoa kohtaan. Toki perheeni ja oma aktiivinen hevosharrastukseni, jonka parissa edelleen vapaa-aikani vietän, varmasti on vaikuttanut.

Uskon, että koronakesä ja etätyöt MTK:lla tulevat olemaan mieleenpainuvat.

Latva Katariina, Viestintä

Olen Katariina Latva ja työskentelen elokuun loppuun asti MTK:lla viestintä – ja edunvalvontaryhmässä. Teen monipuolisesti viestinnän tehtäviä niin sosiaalisen median kuin ajankohtaisen viestinnän puolella. Töistäni ei siis puutu monipuolisuutta, joka varmasti tekeekin kesästäni tapahtumarikkaan. Viestinnän töissä viehättääkin niiden vaihtelevuus, eli jokainen työpäivä on varmasti erilainen. Olen kotoisin Porista pieneltä viljatilalta, mutta elämä on vienyt ympäri maailmaa, kuitenkin suomalainen maatalous ja ruoantuotanto ovat pysyneet aina lähellä sydäntä.

Minulta löytyy Agrologin (AMK) tutkinto, jonka jälkeen jatkoin opiskelua Helsingin yliopistossa maataloustieteiden maisterin koulutuksessa pääaineenani agroekologia, opinnot alkavatkin olla gradua vaille valmiit. Kokemusta MTK:sta löytyy Hankepäälikön työstä MTK-Etelä-Pohjanmaan Maaseutu-tutuksi hankkeesta, sekä maaseutunuorten toiminnasta. Järjestötoiminta kiinnostaa, sillä toimin lisäksi ainejärjestöni Sampsa ry:n puheenjohtajana, sekä agronomiliitolla opiskelijapromoottorina. Vapaa-aikani kuluu enimmäkseen mökkeillen, luonnossa liikkuen, lisäksi uutena harrastuksena on metsästys ja mukana kulkeekin dreeveri Moto.