Takaisin Maaseutunuorten kesävalokuvauskampanja: Taskurahaa tilalta

Uutinen

Maaseutunuorten kesävalokuvauskampanja: Taskurahaa tilalta

17.04.2020

Tienaa taskurahaa kuvaamalla maatilan arkea ja lähettämällä kuvat MTK:lle 17.4-16.8. välisenä aikana. 

Nyt on aika ikuistaa maaseudun arkea kuviksi! MTK:n maaseutunuoret käynnistävät kesävalokuvauskampanjan, johon toivotaan runsaasti kuvia erilaisista maatilan töistä ja tilanteista, tavallisesta arjesta. Upeimpia otoksia saadaan, kun kuvissa esiintyy ihmisiä töissään, eläimiä päiväpuuhissaan, koneita pelloilla tai metsureita metsissä. Valokuvauskampanja käynnistyy huhtikuun puolessa välissä ja loppuu elokuun puolivälissä, joten kuviin on mahdollista taltioida lähes koko kasvukausi. 

Kuvakampanjan ohjeet 
 

Osallistumisoikeus 

Kuvia toivotaan lapsilta ja nuorilta, jotka ovat MTK:n jäseniä tai perheenjäseniä. Lähetettävien kuvien määrää/kuvaaja ei ole rajoitettu. MTK:n viestintä päättää, mitkä kuvat se lunastaa käyttöönsä, eli kaikista lähetetyistä kuvista ei automaattisesti saa korvausta. Lähetäthän meille siis vain kuvien parhaimmiston! Kuvia voit lähettää 17.4.-16.8.2020. 


Valokuvat 

Kuvia voi ottaa sekä hyvällä älypuhelimella että järjestelmäkameralla. Lähetettävien kuvien tulee olla digikuvia, ja kuvien tulee olla lähettäjän itsensä ottamia. Kuvaajalla tulee olla kuviin täydet oikeudet ja kuvaaja vastaa siitä, että kuva ei loukkaa muiden oikeuksia. Jos kuvissa on ihmisiä, tulee heiltä olla kirjallinen suostumus kuvien lähettämiseen ja mahdolliseen julkaisemiseen. Kirjallisen kuvaussuostumuksen saat mahdollisen kuvavalinnan yhteydessä.


Kuvien lähettäminen ja kuvakoko 

Kuvat lähetetään netistä löytyvällä ilmaisella WeTransfer -ohjelmalla (www.wetransfer.com) digikuvina MTK viestinnän sähköpostiosoitteeseen: viestinta@mtk.fi   

Lähetyksen aiheeksi laitetaan kesävalokuvaus2020 

Digikuvat tule toimittaa JPEG-muodossa. Kuvien kokoa ei tarvitse muokata älypuhelimen tai järjestelmäkameran jäljiltä.  WeTransfer -ohjelmalla onnistuu isojenkin kuvien lähettäminen.  


Kaikissa kuvalähetyksissä on oltava 

Kuvaajan yhteystiedot: nimi, osoite ja puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Lisäksi kuvalähetykseen tulisi lisätä paikkakunta, missä kuvat on otettu, sekä lyhyt luonnehdinta mitä kuvat esittävät tai mitä niissä tapahtuu.  


MTK:n viestinnän käyttöön valittujen kuvien palkkion maksaminen 

MTK:n käyttöön valituista kuvista maksetaan kuvaajalle 30 € kuvauspalkkio/kuva. Kuvauspalkkiosta peritään ennakonpidätys kuvaajan veroprosentin mukaan. Palkkiot maksetaan keskitetysti syyskuun 2020 loppuun mennessä. Kuvauspalkkioista ilmoitetaan kuvaajille ja pyydetään tarkemmat tiedot palkkion maksua varten.


Kuvien käyttöoikeus 

Julkaistuissa kuvissa mainitaan aina kuvaajan nimi. Kuvien tekijänoikeudet siirtyvät MTK ry:lle. MTK ry ei luovuta kuvia kolmannelle osapuolelle. 


Jokainen kuvaa omalla tavallaan, mutta tässä joitakin valokuvausvinkkejä:
 
 1. Rajaa turha pois, keskity olennaiseen
 2. Jätä ihmisen tai eläimen katseelle tilaa, eli älä sijoita kohdetta keskelle kuvaa 
 3. Kyykistymällä saa monesti parempia kuvia kuin suorilta jaloilta 
 4. Mene lähelle. Läheltä saa parempia kuvia 
 5. Tarkenna pääkohteeseen, eli silmiin jos näkyy kuvassa 
 6. Etsi yllättäviä kuvakulmia 
 7. Älä haali liikaa katsottavaa samaan kuvaan. Yksinkertainen on tehokkaampaa. 
 8. Muista, että joka sää on kuvaussää 
 9. Kuvaa kaikkina vuorokaudenaikoina – aamuisin, keskipäivällä ja illalla 
 10. Katse ympäristötekoihin (suojakaistat, sijoituslannoitus, linnunpesien merkkaus pellolla jne.) 
 11. Tavoittele ihmisille Iloisia ilmeitä 
 12. Pidä kamera mukana. Paras kamera on mukana oleva kamera. 
 13. Muista värit! 

 aiheet: mtk, maaseutunuoret, kampanja, kuvaus, valokuvat


Saatat olla kiinnostunut myös näistä