null MTK:n kesätyöntekijät ja -harjoittelijat esittäytyvät

Uutinen

MTK:n kesätyöntekijät ja -harjoittelijat esittäytyvät

8.6.2022

Tutustu MTK:n kesätyöntekijöihin ja -harjoittelijoihin alta! 

Kuvassa vasemmalta Julia Pelin, Veikka Kurtelius, Karoliina Haikoski, Joonatan Reunanen ja Julia Johansson
Kuvassa vasemmalta Julia Pelin, Veikka Kurtelius, Karoliina Haikoski, Joonatan Reunanen ja Julia Johansson

Julia Pelin, jäsenet ja järjestötoiminta

Hei, olen Julia, jäsenet & järjestötoiminnan kesätyöntekijä. Opintoni maataloustieteiden parissa Viikissä ovat loppusuoralla. Olen kotoisin maatilalta Tuusulasta, Keski-Uudeltamaalta. Työnkuvaani kuuluvat järjestötoiminnan monipuoliset työtehtävät, kuten liittokokouksen valmistelutyötehtävät sekä avustaminen jäsenpalveluissa. Työtehtävät ovat minulle tulleet osittain tutuksi jo parin vuoden takaa työskennellessäni vuoden -20 kesän MTK Keskusliiton elinkeinopolitiikan työryhmässä. On ollut kiva palata MTK:lle ja tavata mukavia työkavereita viimein kasvotusten Simonkadulla!

Halu löytää ratkaisuja kestävälle tulevaisuuden ruoantuotannolle ympäristöä kunnioittaen on ohjannut minua opinnoissani. Maataloustieteissä pääsuuntautumiseni on maaperä- ja ympäristötieteen parissa, jonka lisäksi minulla opintokokonaisuuksia maatalousekonomian, agroekologian ja ilmastonmuutoksen parissa. Minua kiinnostaa tulevaisuudessa työskennellä tiiviissä yhteistyössä ruoantuottajien sekä ruokaketjun eri osaajien kanssa.  Tällä hetkellä olen erityisen innostunut erilaisista luonnonmonimuotoisuuteen liittyvistä asioista, ja vapaa-aikani kuluukin pitkälti tilamme perinnebiotooppien kunnostustöistä, joissa suurena apuna toimivat kainuunharmakset.

 

Elias Kahla, viestintä ja vaikuttaminen

Hei! Olen Elias Kahla ja työskentelen kesän MTK:n viestintä- ja vaikuttamisen osastolla, jossa osallistun erilaisiin viestintätehtäviin muun tiimin tukena.

Olen Helsingistä kotoisin, mutta nykyisin asustelen Espoossa, missä minulla on myös pieni kasvimaa, jossa vaihtelevalla menestyksellä kasvattelen kolmatta kesää erilaisia vihanneksia.  Olen erityisen kiinnostunut arvoketjujen rakentamisesta, raaka-aineiden jalostusasteen nostamisesta, ruokaturvasta ja ilmastonmuutoksen vaikutuksesta maatalouteen sekä uusista viljelymetodeista, kuten permakulttuurista. Odotankin innolla kesää MTK:n palveluksessa! 

 

Veikka Kurtelius, maatalousyrittäjät -linja

Moi! Olen Veikka Kurtelius ja toimin tänä kesänä MTK:n maatalousyrittäjät linjan kesätyöntekijänä. Kotoisin olen Pohjois-Savosta Sonkajärveltä, missä sijaitsee myös perheeni maatila.  Kiinnostus suomalaiseen maatalouteen ja sen kehittämiseen onkin hyvin todennäköisesti saanut juurensa sieltä (vaikka en halunnut sitä ensiksi itselleni tunnustaa). Niinpä päädyin pienen mutkan kautta opiskelemaan maataloustieteitä Helsingin yliopistoon ja olenkin viihtynyt siellä erittäin hyvin jo kolme vuotta. 

Hakeuduin MTK:lle kesätöihin, sillä tulevaisuuden haaveena olisi olla mukana edistämässä suomalaista maataloutta. Luulen ja kovasti toivon niin, että MTK:lla sitä haavetta voisi edes osittain toteuttaa. Vapaa-aika kuluu pitkälti kuntosalilla sekä kitara kädessä heavy-riffejä soitellen. Hyvää kesää kaikille ja törmäillään konttorilla!

 

Karoliina Haikoski, metsänomistajat -linja

Olen Karoliina Haikoski ja valmistuin vuodenvaihteessa metsänhoitajaksi Helsingin yliopistosta. Olen kotoisin Tampereelta ja sukujuureni ovat Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla. Helsingissä olen asunut nyt seitsemisen vuotta. Vapaa-aika kuluu koirieni kanssa luonnossa liikkuen, sekä kamppailulajien parissa. Työskentelen MTK:n metsänomistajat-linjalla metsäsertifiointiin liittyvän projektin parissa seuraavan puoli vuotta.

Olen kiinnostunut luonnosta ja sen toiminnasta, jonka myötä metsäalalle hakeuduin. Metsissä minua kiinnostaa erityisesti metsäluonnon monimuotoisuuden huomioiminen metsänhoidossa tavoilla, jotka ovat toimivia myös käytännössä. Metsäluonnon monimuotoisuuden lisäämistä tulisi kehittää niin, että se motivoi ja palkitsee metsänomistajia. Metsäammattilaisilla on usein tärkeä rooli sekä vastuu metsänomistajien neuvonnassa ja erilaisten metsänkäsittelytapojen ja -vaihtoehtojen esittelyssä. Tiedon lisääminen niin metsänomistajille kuin metsäammattilaisille onkin oleellista metsien kestävän käytön kehittämisessä. Odotan MTK:lla työskentelyltä tietotaitojeni kehittymistä ja uusien kontaktien luomista. Tähän mennessä olenkin kokenut työilmapiirin todella hyväksi ja kannustavaksi, sekä tavoitteitani tukevaksi. 
 

Joonatan Reunanen, metsänomistajat -linja

Hei! Olen kotoisin Varsinais-Suomesta Salosta, ja olen opiskellut maantiedettä nyt neljä vuotta Helsingin yliopistossa. Aloittaessani opintoni en tiennyt mihin halusin suuntautua. Viimeisen parin vuoden aikana olen ymmärtänyt, että kiinnostukseni ruraalien alueiden teemoihin ei millään sammu, joten oli luonnollista hakea MTK:lle kesätöihin. Maantieteen opinnot ovat todella monipuolisia, joten minulla on laaja pohja ymmärtää monia teemoja kansallisesti sekä kansainvälisesti. Mantsassa minua kiinnostaa eniten aluepoliittiset kysymykset, ja erityisesti maaseutua koskevat teemat. 

Tämä kesä kuluu metsänomistajat -linjan kesätyöntekijänä selvittäessä syvemmin EU:n metsäasioita, ja luomalla niihin seurantamallia. Lisäksi pääsen tekemään erilaisia pienempiä työtehtäviä kesän aikana. Minua on aina kiinnostanut EU/kansainväliset asiat, joten on mahtavaa päästä syventymään näihin teemoihin. Aikaisempaa kansainvälistä kokemusta minulle on karttunut opiskelijavaihdossa viime syksynä ja rauhanturvaajana muutama vuosi sitten. Erityisen innolla odotan myös MTK:n liittokokousta, joka tulee varmasti olemaan opettavainen kokemus! Vapaalla ollessani urheilen paljon ja viime aikoina olen hurahtanut lenkkeilyyn. Nautin paljon myös hiljaisuudesta, joten käyn usein ”hermolomalla” Salossa. Tämän takia arvostankin MTK:n etätyömahdollisuutta suuresti. 
 

Julia Johansson, maaseudun elinvoima -linja

Olen Julia Johansson, Helsingistä kotoisin. Kaupunkilaisuudesta huolimatta, ruoantuotanto ja sen näkökulmat ovat sydäntäni lähellä. Olen opiskellut maataloustieteitä, sekä ympäristö- ja elintarviketaloutta ja kirjoitan tällä hetkellä gradua kestävistä ruokajärjestelmistä. Täällä MTK:lla työnkuvaani kuuluu perehtyä EU:n ruokaturva-asioihin. Koen näiden aihepiirien parissa työskentelemisen erittäin mielenkiintoisena, ja on hienoa päästä syventymään lisää EU-asioihin.