Takaisin KiertoaSuomesta.fi -markkinapaikka on nyt avattu!

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

KiertoaSuomesta.fi -markkinapaikka on nyt avattu!

02.06.2023

Digitaalinen markkinapaikka biopohjaisille sivuvirroille on nyt auki! KiertoaSuomesta.fi -palvelu on myyntikanava viljelijöille, metsänomistajille ja teollisuudelle. Se yhdistää materiaalien myyjät ja ostajat luoden liiketoimintamahdollisuuksia hyödyntämättömille sivuvirroille. 

KiertoaSuomesta.fi -palvelun sisäänkirjautumissivu
KiertoaSuomesta.fi -palvelun sisäänkirjautumissivu

KiertoaSuomesta.fi -verkkopalvelun avulla vähennetään jätteitä ja päästöjä, pidetään luonnonvaroja käytössä mahdollisimman pitkään ja tuodaan materiaaleille lisäarvoa. Sivuston avulla voidaan lisäksi luoda paikallisia symbiooseja, jotka yhdistävät maataloutta, teollisuutta, julkisia tahoja ja kuluttajia. Samalla markkinapaikka edesauttaa maaseudun ja kaupunkialueiden välistä yhteistyötä. 

Sivuvirtoja voivat olla esimerkiksi lanta, nurmi, kasvijätteet ja hakkuutähteet. Pääasiallisia kohderyhmiä ovat maa- ja metsätalousyritykset ja elintarviketeollisuus sekä biopohjaisia raaka-aineita käyttävä teollisuus ja julkinen sektori. Palvelun tavoitteena on luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia kaikille sidosryhmille.

Markkinapaikka kaikkialla Suomessa

Digitaalinen markkinapaikka on avoinna kaikkialla Suomessa. Toimintaa on palvelun julkaisuvaiheessa kuitenkin painotettu erityisesti Pirkanmaan alueelle ja muualle Etelä-Suomeen. Tällä hetkellä KiertoaSuomesta.fi -palvelu edellyttää rekisteröitymisen yritystunnuksella, mutta tulevaisuudessa sivusto tullaan avaamaan myös kuluttajille.

Verkkosivusto lanseerattiin Suomessa 30.5.2023, ja sitä kehitetään entistä käyttäjäystävällisemmäksi TREASoURcE-hankkeen edetessä.  Aluksi KiertoaSuomesta.fi -markkinapaikka keskittyy biopohjaisiin sivuvirtoihin, mutta tulevaisuudessa se voi laajentua kattamaan myös muita kiertotalouden osa-alueita. Tavoitteena on, että sivustoa voidaan tulevaisuudessa käyttää myös raportoinnin tukena, mm. vastuullisuuden todentamisessa.  

Ilmoituksen jättäminen on helppoa. Rekisteröidy ensin palveluun ja luo itsellesi yritysprofiili. Tämän jälkeen pääset jättämään myynti- tai ostoilmoituksia. Hyvinkin pienet määrät voivat olla tärkeitä toiselle! Pääset sivustolle tästä.  

Lisää tietoa TREASoURcE -hankkeesta löytyy täältä ja englanniksi hankkeen virallisilta sivuilta täältä.Riina Kärki

projektipäällikkö

TREASoURcE, KiertoaSuomesta.fi, kiertotalous, biopohjaiset sivu- ja jätevirrat

+358 50 4720 656

Nora Berglund

hanketyöntekijä

TREASoURcE, KiertoaSuomesta.fi, kiertotalous, biopohjaiset sivu- ja jätevirrat

+358 50 577 3827

aiheet: kiertotalous, kannattavuus, treasource