Takaisin Kokemäellä järjestettiin kiertotalouden ympärillä innostava Pellonpiennarpäivä

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Kokemäellä järjestettiin kiertotalouden ympärillä innostava Pellonpiennarpäivä

17.10.2023

Kokemäellä järjestettiin innostava ja tiedonjakoon keskittyvä tapahtuma, Pellonpiennarpäivä, 9. lokakuuta. Tilaisuuden aluksi kuultiin eri järjestäjätahojen esittelyitä ja tilan isäntä, Kari Juhela, antoi yleisölle kurkistuksen tilansa toimintaan. Aiheina olivat muun muassa biopohjaiset sivuvirrat, biokaasuselvitykset, kipsinlevitys pelloille ja kierrätysravinteiden hyödyntäminen käytännön peltoviljelyssä.

Tilaisuus ei pelkästään tarjonnut arvokasta tietoa, vaan myös esittelyä käytännössä. Esitysten jälkeen siirryttiin kipsinlevityksen pariin viereiselle pellolle. Kipsin käyttö peltoviljelyssä osoittautui erityisen kiinnostavaksi aiheeksi yleisölle.


Vasemmalta Jaana Koivisto, Ekokumppanit ja Nora Berglund, MTK / TREASoURcE-hanke / KiertoaSuomesta.fi -markkinapaikka.

Vaikka päivä alkoi koleassa säässä, aurinko ilmestyi pian pilvien takaa, ja tunnelma oli korkealla. Tilaisuus osoittautui paitsi tiedonlähteeksi myös mukavaksi sosiaaliseksi tapahtumaksi, johon osallistui odotettua enemmän väkeä sokerijuurikkaan sadonkorjuusta huolimatta. 


 

Pellonpiennarpäivä todisti olevansa tehokas tapa välittää kiertotalouden viestiä viljelijöille ja samalla tarjota miellyttävä ympäristö tiedon jakamiselle.

Piennarpäivän yleisöä hemmoteltiin kuumilla makkaroilla, mehulla ja kahvilla.


Laura Gehlen, MTK-Satakunta / Muutosvoimaa tulevaan -hanke, avasi tilaisuuden.Nora Berglund

hanketyöntekijä

TREASoURcE, KiertoaSuomesta.fi, kiertotalous, biopohjaiset sivu- ja jätevirrat

+358 50 577 3827

aiheet: kiertotalous, treasource