Takaisin KiertoaSuomesta.fi mukana Innovation in Politics -kilpailussa

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

KiertoaSuomesta.fi mukana Innovation in Politics -kilpailussa

22.08.2019

MTK:n kehittämä maailman ensimmäinen maatalouden sivuvirtojen ja sivutuotteiden osto- ja myyntipaikka KiertoaSuomesta.fi osallistuu Innovation in Politics -kilpailuun. Kilpailun tavoitteena on edistää demokratiaa ja eurooppalaisia arvoja.

Eurooppalaisessa Innovation in Politics Awards -kilpailussa palkitaan innovatiivisia yhteiskunnallisia hankkeita kahdeksassa kategoriassa: elämän laatu, vapaus, hyvinvointi, ekologisuus, sivistys, demokratia, ihmisoikeudet ja yhteisöllisyys. Kilpailun avulla halutaan vahvistaa demokratiaa ja tukea eurooppalaisia arvoja.

Palkittujen töiden tulee olla uraauurtavia ja innovatiivisia. Sen lisäksi arvioidaan miten ne vahvistavat yhtenäisyyttä ja luottamusta yhteiskunnassa, osallistavat ihmisiä sekä ovat kestäviä ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisia.

Maanviljelijät voivat muuttaa kulut tuloiksi kiertotaloutta edistävän alustan avulla

Monilla maatiloilla on paljon käyttämättömiä maatalouden sivutuotteita, jotka mielletään usein jätteiksi. Sivutuotteet, kuten lanta, voivat kuitenkin olla arvokkaita ja käyttökelpoisia raaka-aineita esimerkiksi kasvavalle biokaasun tuotannolle. Kiertotalouden edistämiseksi MTK kehitti luultavasti maailman ensimmäisen osto- ja myyntipaikan maatalouden sivutuotteille.

- Suomi haluaa olla kiertotalouden ykkösmaa ja KiertoaSuomesta.fi -alusta on esimerkki siitä, kuinka eri materiaalit voidaan entistä paremmin hyödyntää uutena raaka-aineena. Vielä nykyään maanviljelijät joutuvat maksamaan päästäkseen useista sivutuotteista eroon, mutta alustan avulla niille luodaan markkinoita ja ne halutaan muuttaa tulonlähteeksi, kertoo MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.

Innovation in Politics toimii 14 maassa, kilpailuun projekteja koko Euroopan neuvoston alueelta

Innovation in Politics Institute (IPI) on Wienissä perustettu puolueista riippumaton organisaatio, joka toimii 14 Euroopan maassa. Sen toiminta on käynnistetty vuonna 2017 lahjoitusvaroilla. Lahjoittajia ovat muun muassa Kahane Foundation, B&C PrivatStiftung, Wienin kaupunki ja Industrieverein (Federation of Austrian Industies). IPI:n maakohtaiset edustajat ovat politiikan ja viestinnän asiantuntijoita, kuten ajatuspajoja, yliopistoja, tutkimuslaitoksia ja viestintätoimistoja. Viime vuonna Innovation in Politics -kilpailuun ilmoitettiin noin 600 hanketta ja projektia koko Euroopan neuvoston alueelta.

Kilpailuun voi tutustua verkkosivuilla: www.innovationinpolitics.eu