Takaisin Makeat kurpitsa-perunafritterit

Resepti

Makeat kurpitsa-perunafritterit

Makeat kurpitsa–perunafritterit on rapsakka syysherkku. Kotimaisesta kurpitsasta ja perunasta syntyy herkullisen meheviä frittereitä, joissa yhdistyvät syksyn maut ja makeus.

Annoksia: noin 24 fritteriä
Valmistusaika: 60 min

Ainekset

  • 250 g myskikurpitsaa
  • 250 g perunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • ½ dl maitoa
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • Kotimainen rypsiöljy uppopaistamiseen
  • tarjoiluun valmista kinuskikastiketta ja vaniljajäätelöä


 

Valmistusohje

  1. Kuori myskikurpitsa ja poista sen siemenet. Kuori perunat. Keitä kurpitsa ja perunat erillisillä kattiloissa kypsiksi ja soseuta hienoksi soseeksi. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää kurpitsa- ja perunasose, maito sekä kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa olla hieman löysä ja kulhon reunoihin tarttuva. Anna taikinan levätä sillä aikaa kun lämmität friteerausöljyn.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 175 asteiseksi.
  4. Muotoile kahdella ruokalusikalla taikinasta fritteripalloja ja pudota ne varovasti öljyyn. Kypsennä kullanruskeaksi, noin 3-5 minuttia.
  5. Nosta fritterit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  6. Tarjoile fritterit lämpiminä esimerkiksi kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa.

 



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: reseptit