Takaisin MTK järjestää liittokokouksen Porissa kesäkuussa 2022

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

MTK järjestää liittokokouksen Porissa kesäkuussa 2022

19.08.2021

MTK:n kevätvaltuuskunta 2021 päätti kutsua järjestön 35. liittokokouksen koolle Poriin 15. – 16.6.2022. Keskusliiton sääntöjen mukaan liit­to­ko­kous määrittelee järjestön toimintatavoitteet ja periaatteet (nykyinen on nimeltään Tulevaisuusasiakirja) seuraavaan liit­to­ko­kouk­seen saakka sekä toi­mii maaseutufoorumina kaikille järjestön jäsenkenttään kuuluville.

MTK-liittojen jäseninä olevat MTK-yhdistykset ovat oikeutetut lähettämään edustajan kutakin alkavaa 1000 jäsenmaksunsa maksanutta jäsentä kohden sekä MHY-yhdistykset kutakin alkavaa 5000 jäsenmaksun maksanutta jäsentä kohden, sekä muut yhteisöjäsenet kukin kaksi edustajaa. Jokaiselle edustajalle voidaan valita varajäsen.

Liittokokouksessa on keskusliiton, valtuuskunnan, johtokunnan ja metsäjohtokunnan jäsenillä, MTK-liittojen johtokunnan jäsenillä ja toimihenkilöillä sekä MHY:n puheenjohtajilla ja toiminnanjohtajilla sekä keskusliiton kunniajäsenillä läsnäolo- ja puheoikeus.

Syyskokouksissa on jokaisen yhdistyksen tärkeää valita jäsenmäärään perustuva määrä liittokokousedustajia ja heille varaedustajat. Ilmoittautumiset kootaan keväällä 2022 ja liittokokousedustajien on myös tärkeää jo ennen kokousta osallistua tulevaisuusasiakirjan käsittelyyn. 
 aiheet: mtk, liittokokous, liittokokous2022