null Maailma kylässä -tapahtuma

Uutinen

Maailma kylässä -tapahtuma

20.5.2019

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 20. kerran 25.–26.5.2019 Helsingin Rautatientorilla sekä Kaisaniemen puistossa. Juhlavuoden teemana on ilmastonmuutos - MTK ja FFD ovat mukana yhteisosastolla. Maailma kylässä -tapahtuma on kehitysyhteistyöstä kiinnostuneiden järjestöjen kohtaamispaikka, jossa 80 000 kävijää kokoontuu oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Kuva: Iida Hollmen/Herkkujen Suomi
Kuva: Iida Hollmen/Herkkujen Suomi

Rautatientorilla on kolme telttakokonaisuutta, jotka tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tavoittaa kohdennettua yleisöä muiden vastaavia palveluja tarjoavien toimijoiden kanssa. Yksi telttakokonaisuuksista on ilmastokylä, jossa MTK:n ja FFD:n osasto sijaitsee. Ilmastokylässä järjestöt ja organisaatiot voivat esitellä suurelle yleisölle konkreettista toimintaansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi sekä jakaa tietoa ilmasto-oikeudenmukaisuudesta.

MTK ja FFD ovat messuilla mukana tavoittaakseen messujen kohderyhmän ja edistää yleisön tietämystä järjestöjen toiminnasta. Maanviljelijät ja metsänomistajat ovat ensimmäisenä tuntemassa ilmastomuutoksen vaikutukset jokapäiväisessä työssään. Samalla maataloudella ja metsillä on omat ratkaisevan tärkeät osansa sekä ongelmien ratkaisemisessa, että niihin sopeutumisessa. 

Tuomme messuilla ilmastokylän teeman mukaisesti vahvasti esiin omalta osaltamme käytännön tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja jaamme tietoa siitä, miten maa- ja metsätalous Suomessa sekä kehitysmaissa mahdollistaa luonnon monimuotoisuuden. Ilmastonmuutos on yksi vaikeimpia globaaleja ympäristöongelmia. Sen hillitseminen ja väistämättömiin muutoksiin sopeutuminen tulee olemaan nykyiselle ja tuleville sukupolville hyvin haastava tehtävä.

Tule messuille tutustumaan myös muiden järjestöjen toimintaan ja viettämään leppoisaa päivää Helsingin ydinkeskustaan.

Messujen aukioloajat:

25.-26.5.2019 
la 9-11
su 11-19


Lisätietoja:

Juha Ruippo, 040 553 3232
juha.ruippo@mtk.fi

Messujärjestelyistä: Henrietta Dahlman, 040 920 9877
henrietta.dahlman@mtk.fi

Ohjelma ja tietoa messuista:
www.maailmakylassa.fiJuha Ruippo

johtaja

kauppapolitiikka, kehitysyhteistyö, EU-asioiden koordinaatio Suomessa: EU:n budjetti, kestävä rahoitus, pohjoismainen viljelijäyhteistyö (NBC), World Farmers' Organisation (WFO), FAO, AgriCord, Food Systems Summit

+35820 413 2341

+35840 55 33 232

aiheet: ilmasto, messut, ffd, tapahtuma, maailmakylässä, ilmastokylä