null Maaltavastaajat jakso 25: Tuottajat vientimarkkinoilla

Uutinen

Maaltavastaajat jakso 25: Tuottajat vientimarkkinoilla

5.12.2018

Tällä kertaa Maaltavastaajat-podcastissa puhutaan elintarvikeviennistä. Miten kotimaiset tuottajat pärjäävät vientimarkkinoilla? Millaisen kokoluokan yrityksen kannattaa lähteä vientiin? Heidi Siivosen seurassa aiheesta juttelemassa MTK:n ruoka-asiamies Anni-Mari Syväniemi ja brändäämisen monitoimimies Janne Saarikko. Kuuntele jakso nyt Soundcloudista, sähköisestä jäsenkortista tai puhelimesi podcast-sovelluksella.

Elintarvikeviennistä on viime vuosina puhuttu yhtenä ratkaisuna parantaa maatalouden kannattavuutta. Mutta miten elintarvikevientiin lähdetään ja minkä koko luokan yritys sinne uskaltaa lähteä? MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi näkee vientimarkkinat mahdollisuutena niin isoille kuin pienillekin yrityksille. 

- Me MTK:ssa näemme, että vientiin panostaminen on yksi mahdollisuus kehittää alkutuotannon kannattavuutta. Jos tuote ja tarina ovat kunnossa ja markkinat tutkittuna, kannattaa ehdottomasti uskaltaa ulkomaille. Ei se yrityksen koko sitä mahdollisuutta määrää, Syväniemi rohkaisee.

Brändäämisen ja markkinoinnin monityömies Janne Saarikko myötäilee Syväniemeä.

- Juuri näin, yrityksen koko ei ratkaise. Meiltä itse asiassa löytyy jo yllättävän paljon pieniä erikoistuneita tuotteita, jotka lähtevät alkutuotannosta ja joilla suurin osa bisneksestä tulee viennistä. Me ei olla vaan kuultu niistä, koska niitä ei ole tehty Suomen markkinoille, Saarikko kertoo.

Kuuntele nyt lisää Maaltavastaajien uusimmasta jaksosta:Jakso 24: Tuottajat vientimarkkinoilla. Heidi Siivosen seurassa aiheesta juttelemassa MTK:n ruoka-asiamies Anni-Mari Syväniemi ja brändäämisen monitoimimies Janne Saarikko. Kuuntele jakso nyt Soundcloudista, sähköisestä jäsenkortista tai puhelimesi podcast-sovelluksella.

Kuuntele Maaltavastaajia työn ohessa puhelimestasi

Maaltavastaajat-podcast on MTK:n oma ajankohtaiskatsaus. Uusia podcast-jaksoja ilmestyy noin kahden viikon välein, ja podien teemoissa otetaan monipuolisesti huomioon koko maa- ja metsätalousala sekä ajankohtaiset ilmiöt. Helpoiten kuuntelet podcastin suoraan MTK:n sähköisestä jäsenkortista. Maaltavastaajat löytyy myös osoitteesta soundcloud.com/maaltavastaajat tai lataamalla Soundcloudin puhelimellesi.  Palvelu on helppokäyttöinen, ja podcastien kuuntelu on maksutonta. Voit kuunnella podcastia myös esimerkiksi iPhonen podcast-sovelluksella tai muilla podcast-sovelluksilla. Podcastien kuuntelu on mahdollista koska vain, luurit korville ja traktorin selkään.

Lue viennistä lisää myös joulukuussa ilmestyvästä jäsenlehti-Mainiosta 4/2018.aiheet: vienti, maaltavastaajat, podcast

Suositellut artikkelit

1

02.12.2019

Maaltavastaajat-podcast

02.12.2019

MTK:n #maaltavastaajat on moderni "radiokuunnelma", jossa teemoina mm. kotimainen ruoka, ajankohtaiset asiat, tuotantosuuntaiset katsaukset, maaseutuyrittäjyys ja edunvalvonta. Podia työstävät...