null Maaltavastaajat jakso 35: Mikä ihmeen EU?

Uutinen

Maaltavastaajat jakso 35: Mikä ihmeen EU?

21.5.2019

Maaltavastaajat EU -podcastissa vierailee erikoiskasvinviljelijä Tero Sarkala, Euroopan komission Suomen edustuston päällikkö Antti Peltomäki ja MTK:n johdon erityisavustaja Tiina Perho.

Puolen tunnin aikana keskustellaan muun muassa sitä, miksi EU-asiat tuntuvat vaikeilta, vaikka ne loppujen lopuksi ovat aika selkeitä. Euroopan komission Suomen edustuston päällikkö Antti Peltomäki kertoo, että edustuston päätehtäviin kuuluu aktiivinen osallistuminen keskusteluun ja päätöksiin vaikuttaminen niin Suomessa, kun Brysselissä. Saamme myös kuulla miten komissio, parlamentti ja neuvosto eroavat toisistaan ja miten päätöksenteko Brysselissä tapahtuu. Miten jäsenmaat huomioidaan ja onko Suomella vahva edustusto Euroopassa? Onko EU kilpailukykyinen ja mitä konkreettista on tapahtunut viimeisten viiden vuoden aikana?

MTK:n pääteemat EU -politiikassa ovat maa- ja metsätalouden toimeentulo ja jatkuvuus, elinkeino- ja infrastruktuuriasiat, kestävä metsäpolitiikka ja sitä kautta järkevät ilmastoratkaisut, joihin vaikutetaan jatkuvasti. Mutta mitkä ovat vaikuttamisen haasteet ja mitä viime ajan onnistumisia on tehty? Mitä EU:ssa tehdään, joka näkyy suoraan tilalla? Miksi EU-vaaleissa äänestäminen on tärkeää? Mitä jäsen toivoo EU:lta sekä valittavilta kansanedustajilta?

Suomella on viime kauden aikana ollut aktiivisia, osaavia ja vaikuttamishaluisia kansanedustajia Brysselissä. Nämä asiat nähdään tärkeinä, kun sitä omaa ehdokasta valitaan, jotta positiivinen kehitys jatkuu myös tulevan EU-kauden aikana ja jotta EU pysyy kilpailukykyisenä muuttuvassa maailmantaloudessa.

Tämä ja paljon muuta Maaltavastaajat EU -jaksossa!

Muista käyttää ääntäsi. #äänimaalle

Kuuntele jakso: https://soundcloud.com/maaltavastaajat/jakso-35-eu-nyt-ja-tulevaisuudessa/s-ICFnq aiheet: eu, maaltavastaajat, podcast

Suositellut artikkelit

Maailman epävarmuuden lisääntyessä uudistuva, yhtenäinen ja globaalisti vaikuttava Eurooppa on Suomen ja suomalaisen maaseudun etu.