Takaisin Ilmoittaudu maankäyttökoulutukseen

Uutinen

Ilmoittaudu maankäyttökoulutukseen

11.10.2021

MTK pitää jäsenille ja toimihenkilöille viisi maankäyttökoulutusta. Ilmoittautuminen on vielä auki ja koulutuksen ensimmäinen osa on huomenna tiistaina.

Ilmoittaudu mukaan täältä.

12.10. klo 13-15 Osa 1/5: Yksityistiet

Mitä maanomistajan tulee tietää yksityistielaista ja yksityistietoimituksista?

14.10. klo 13-15 Osa 2/5: Kaavoitus

Kaavoituksella vaikutetaan merkittävästi maanomistajan mahdollisuuksiin käyttää maataan ja toteuttaa erilaisia hankkeita. Mitä maanomistajan on syytä tietää kaavoituksen eri vaiheissa, mihin ja miten tämä voi vaikuttaa? Millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota? Mitä uutta kunnissa voidaan tehdä? Asiantuntijamme käy läpi usein kysyttyjä kysymyksiä.

19.10. klo 13-15 Osa 3/5: Lunastukset ja korvaustoimitukset

Lunastustoimituksilla toteutetaan monenlaisia hankkeita ja määritellään maanomistajien korvaukset aiheutuvista menetyksistä. Maanomistajan on syytä osallistua aktiivisesti toimituksen eri vaiheisiin. Mihin ja missä vaiheessa maanomistajan tulee varautua ja valmistautua?

21.10. klo 13-15 Osa 4/5: Tuulivoima

Tuulivoiman määrä moninkertaistuu lähivuosina ja asia koskee yhä useampia maanomistajia. Tule kuulemaan ajankohtaiset käänteet tuulivoimarakentamisessa. Mitä maanomistajan tulee huomioida eri hankkeissa?

28.10. klo 13-15 Osa 5/5: Sähkölinjarakentaminen

Maanomistajien maille rakennetaan monenlaista infraa kuten sähkölinjaa ja maanalaisia johtoja. Mitä jos sopimus on päättynyt tai johtoja pitää siirtää? Kuka on vastuussa, jos jokin menee pieleen? Entä millaisia korvauksia maanomistaja voi saada?

Ilmoittaudu mukaan täältä.aiheet: maankäyttö, koulutus, tuulivoima, kaavoitus, tapahtuma, yksityistiet, sähkölinjarakentaminen