Takaisin MTK mukana MaatalousKonemessuilla 13.-15.10

Uutinen

MTK mukana MaatalousKonemessuilla 13.-15.10

13.10.2022

Messut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa. Löydät MTK:n osastolta 6e71 (Halli 6)

MTK mukana ohjelmassa

 MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila puhui Maatalouskonemessujen avajaisissa. Hän korosti puheessaan, että elämme ruokahuollon kriittisiä hetkiä.

- Maatalouspolitiikka toimii vain jos ruokamarkkinat ovat reilusti toimivat, hän sanoi

Maatalouden digitalisaatio etenee vahvasti. Marttila korosti, että uuden teknologian ja osaamisen aallonharjalla olo on tärkeää nuorten saamiseksi maailman tärkeimpään ammatiiin. Kuuma peruna on nyt se, kuka omistaa älymaataloudesta kertyvän datan.

- Lähivuosina ratkaistaan olemmeko datan hallinnassa renkejä vai isäntiä, Marttila sanoi.

Marttila piti myös kommenttipuheenvuoron MMM:n alustukseen CAP-uudistuksesta sekä osallistui huoltovarmuuspaneeliin europarlamentaarikko Petri Sarvamaan (kok.), S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysahon, Valio Oy:n vastuullisuusjohtaja Anna-Kaisa Auvisen, OP-ryhmän maa- ja metsätalouspalvelujen johtaja Teppo Pölläsen sekä ProAgrian toimitusjohtaja Harri Mäkivuokon kanssa. Katso tallenne


Innovaatiopalkinto Nordic Carawaylle

 

Agri-INNO 2022 palkinto myönnettiin Nordic Carawaylle, joka on kehittänyt antibioottisen kuminaöljyn MTK:n edustaja palkintoraadissa oli toiminnanjohtaja Jyrki Wallin. Kuvassa Maaseudun Tulevaiisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen, Nordic Carawayn toimitusjohtaja Juha Hemminki ja ProAgrian toimitusjohtaja Hari Mäkivuokko.

 

Osastolla tapahtuu

Tervetuloa MTK:n osastolle 6e71 (halli 6) tapaamaan asiantuntijoita, tarkastamaan jäsentiedot, kuulemaan jäseneduista ja osallistumaan erilaisiin arvontoihin. Palkintoina mm. Milwaukee työkalusetti ja lahjakortti Krampille!
 


 

Tapaa Kristiina Mäkelä MTK:n osastolla


Tuore EM-hopeamitalisti Kristiina Mäkelä on tavattavissa MTK:n osastolla perjantaina ja lauantaina klo 11-13. Tule moikkaamaan, hakemaan nimmari ja ottamaan yhteiskuva Kristiinan kanssa!
 


------------------------------------------------


MTK:n asiantuntijat messujen ohjelmassa:
 

------------------------------------------------

TORSTAI 13.10

 • klo 10 Avajaiset ja Agri-INNO-palkinnon jako (ohjelmalava): ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.
   
 • klo 12.30 CAP-kommenttipuheenvuoro (ohjelmalava), MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila
   
 • klo 13.30 Ruokamarkkinat ja ruokaturva -paneeli (ohjelmalava)
  Paneelin vetää Maaseudun Tulevaisuuden Jouni Kemppainen ja siihen osallistuvat europarlamentaarikko Petri Sarvamaa, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho, Valio Oy:n yhteiskuntasuhdejohtaja Anna-Kaisa Auvinen, OP Ryhmän maa- ja metsätalouspalveluiden johtaja Teppo Pöllänen, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja ProAgria Keskusten Liiton toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko.

------------------------------------------------

PERJANTAI 14.10.

 • klo 10.30 kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä (ohjelmalava)
   
 • klo 11-13 Kristiina Mäkelä MTK:n osastolla
   
 • klo 10.45 CAP-kommenttipuheenvuoro (ohjelmalava) Juha Lappalainen, MTK:n tutkimuspäällikkö

------------------------------------------------

LAUANTAI 15.10.

 • klo 11 CAP-kommenttipuheenvuoro (ohjelmalava), Johan Åberg, MTK:n maatalousjohtaja 
   
 • klo 10 Kannattaako rakentaa metsän varaan? -paneeli (ohjelmalava) Marko Mäki-Hakola, MTK:n metsäjohtaja
   
 • klo 11-13 Kristiina Mäkelä MTK:n osastolla
   
MaatalousKonemessut on Suomen suurin maa- ja metsätalouskoneita, palveluita ja tuotteita esittelevä sisätapahtuma, johon osallistuu tänä vuonna ennätysmäiset yli 400 yritystä. Messuilla esitellään laajasti nurmi-, vilja- ja karjatalouden koneita ja laitteita. Esillä ovat myös eläinten ruokinta, karjatalouden tuotantopanokset ja rakentaminen, kasvinviljelyn tuotantopanokset ja viljelykauppa, ulkoalueisen hoidon ja urakoinnin koneet ja laitteet sekä metsätalouden koneet, laitteet ja palvelut.


Merja Elomaa

asiantuntija, jäsenedut ja -viestintä

+358 20 413 2323

+358 40 661 8699

Henrietta Dahlman

viestinnän asiantuntija, markkinointipäällikkö

MTK Hankinnat

+358 40 920 9877