Takaisin Maatalousmuovien kierrätys

Artikkeli – Jäsenyys

Maatalousmuovien kierrätys

06.05.2024

Maatalousmuovin kerääminen oikeaoppisesti kiertoon on kestävä ja ympäristöä säästävä teko. 

Paalimuovien maksuton keräys alkaa 1.8.2024. Muiden maatalousmuovien kierrätys jäsenille etuhintaan. 

Paalimuovien maksuton keräys  

Maatalousmuovin kerääminen oikeaoppisesti kiertoon on kestävä ja ympäristöä säästävä teko. Suomeen on perustettu maatalousmuovien vapaaehtoinen tuottajayhteisö Suomen Maatalousmuovien Kierrätys Oy (SuMaKi). SuMaKi kehittää valtakunnallista järjestelmää maatalousmuovien laajamittaista keräämistä ja kierrättämistä varten. Toiminta alkaa 1.8.2024 maksuttomalla kierrätyskelpoisten paalimuovien keräyksellä. Noutotilauksen voi tehdä jo nyt SuMaKi noutotilaus -sovelluksella, joka on ladattavissa sovelluskaupoista. SuMaKin nettisivuilta löytyvät myös keräykseen kelpaavien paalimuovien lajittelu- ja varastointiohjeet.   

Jäsenetu MTK:n jäsenille 

Itä-Suomen Murskauskeskus on edelleen MTK:n jäsenten yhteistyökumppani maatalousmuovin kierrättämisessä. Murskauskeskuksen kautta puhdas muovi menee muovin jalostukseen, josta se tulee uusina muovituotteina taas käyttöön. Likaiset tai väärin lajitellut muovit joudutaan polttamaan energiana, joten vältetään sitä. Itä-Suomen Murskauskeskuksen muovien noutopalvelu sisältää muovien noudon lastauksineen, kuljetuksen ja käsittelymaksun. Ilmoita tilauksen yhteydessä jäsennumerosi. Palvelu kattaa Suomen Oulun korkeudelta etelään päin saaristoaluetta lukuunottamatta.  

MTK:n jäsenet voivat kierrättää muovit edullisemmin jäsenhintaan Itä-Suomen Murskauskeskuksen kautta. Tilauslomake, ajantasaiset hinnat, tarkemmat lajitteluohjeet ja toimitusehdot muoveille löytyvät: muovit.zerowaste.fi.

 

Eräitä muovien kierrätykseen liittyviä hankkeita

Tutustu myös


Heikki Aro

asiantuntija, maaperä ja ilmasto

maankäyttösektorin ilmastosuunnitelma (MISU), maaperän terveyslaki, kiertotalous

+358 50 593 9393

aiheet: kiertotalous, jätehuolto, jäsenedut, muovi