Takaisin KUTSU: Maaseutumatkailun näkymät nyt ja tulevaisuudessa – webinaari 16.-17.3. verkossa

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

KUTSU: Maaseutumatkailun näkymät nyt ja tulevaisuudessa – webinaari 16.-17.3. verkossa

16.03.2022

Kriisit horjuttavat myös maaseudun matkailua ennen näkemättömällä tavalla. Miltä lähitulevaisuus matkailualalla näyttää ja mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan? Entä mitä voimme tehdä maaseutumatkailuelinkeinon kehittämiseksi suotuisaan suuntaan?

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja käymään tulevaisuuskeskustelua valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien vuositapahtumassa 16.-17.3.2022. Tilaisuus järjestetään verkossa. 

Koronatilanne on kurittanut matkailuelinkeinoa ja jatkoa tuo Ukrainan kriisi. Nämä valtaisat toimintaympäristön muutokset ovat tuoneet huomattavan suuria haasteita maaseudun matkailuelinkeinolle ja myös sen kehittäjätahoille. Siksi haluamme tarjota maksuttoman webinaarin ja yhteistyöfoorumin, joka tukee matkailualan toimijoiden yhteistyötä ja kehittymistä sekä antaa elinkeinolle toivoa paremmasta. Tilaisuuden tavoitteena on käydä keskustelua matkailun tulevaisuudennäkymistä tuomalla esiin yrittäjien selviytymiskeinoja ja -kertomuksia. 

Valoa tunnelin päässä?

Webinaarin ensimmäisenä päivänä ke 16.3. tarkastelemme, miltä maaseudun matkailun tulevaisuus näyttää.  Pureudumme myös siihen, minkälaisin teemoin, palveluin ja tuottein matkailua voidaan kehittää muuttuville markkinoille. 

Webinaarin toisena päivänä to 17.3. kohdistamme katseet erityisesti matkailun kehittäjille ja rahoittajille, mutta myös yrittäjille. Tällöin paneudumme muun muassa hankeonnistumisiin ja rahoitusmahdollisuuksiin. 

Eväitä, käytänteitä ja ideoita

Tilaisuuden pääteema on tuottaa ja tarjota maaseutumatkailuyrityksille, maaseudun matkailun kehittäjätahoille, rahoittajille ja muille sidosryhmille yhteinen kehittämisfoorumi verkossa. Webinaari nostaa esille hyviä käytänteitä, antaa eväitä ja ideoita maaseutumatkailun kehittämiseen sekä tuo esiin casepohjaisesti maaseudun matkailun kehittämistyökaluja ja rahoitusmahdollisuuksia. Samalla se tarjoaa keskustelualustan ja yhteistyöfoorumin maaseutumatkailuelinkeinon parissa työskenteleville alueellisille ja paikallisille toimijoille.

Tilaisuus striimataan Blue Screen -studiolta Tampereelta. Webinaari on osallistujille maksuton.

Webinaarin ohjelma täällä. 
Ilmoittautuminen täällä
Tapahtuma Facebookissa

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lomalaidun ry, MTK, Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät SMMY ry, Matkamaalle.fi, Visit Tampere ja Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK 

Tule mukaan kuulemaan, verkostoitumaan, hankkimaan ideoita ja oppimaan uutta!

------
Lisätiedot tapahtumasta:
Kimmo Aalto, asiantuntija, MTK/Lomalaidun ry, palveluyrittäjyys ja maaseutumatkailu, 040 1791618, kimmo.aalto@mtk.fi
Median tiedustelut:  Kaija Stormbom, viestinnän suunnittelija, MTK, 0408489559, kaija.stormbom@mtk.fi Kimmo Aalto

asiantuntija, maaseutumatkailu ja palveluyrittäjyys

palveluyrittäjyys, maaseutumatkailu, Lomalaidun ry, Green care

+358 40 179 1618

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: maaseutu, yrittäminen, matkailu, maaseutumatkailu, maaseutuyrittäjä, korona, maaseutuyritys, maaseutuyrittäminen, maaseudun matkailu, matkailuyrittäminen, yritys, kehittyvä maaseutumatkailuyritys, maaseutumatkailuyritys