null Metsäkeskustelu, metsänomistus ja ilmastonmuutos esillä Metsäpäivillä 28.–29.10.2021

Uutinen

Metsäkeskustelu, metsänomistus ja ilmastonmuutos esillä Metsäpäivillä 28.–29.10.2021

20.10.2021

Valtakunnalliset Metsäpäivät järjestetään Helsingin Jätkäsaaressa Clarion-hotellissa. Avajaisissa kuullaan Ylen toimittajan Markus Liimataisen vetämä Hyvin sanottu -keskustelu, jossa pohditaan metsien käyttöä metsänomistajan näkökulmasta.

”Metsäpäivät tunnetaan monipuolisesta ohjelmastaan, jota tehdään laajan yhteistyöjoukon kanssa. Kymmenet asiantuntijat kertovat metsien käytöstä monesta näkökulmasta. Siten tapahtuma tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden moniarvoiseen metsäkeskusteluun”, Suomen Metsäyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu sanoo.

Metsäpäivien avajaiskeskustelussa pohditaan metsien käytön monitavoitteisuutta sekä moniarvoisuutta metsänomistajan näkökulmasta. Hyvin sanottu -keskustelu on osa Ylen ja Erätauko-säätiön hanketta, jonka tavoitteena on luoda turvallisia keskusteluympäristöjä. Parhaimmillaan erilaisten mielipiteiden kohtaaminen muuttuu voimavaraksi.

”Metsistä on todettu, että ne eivät ole joko tai vaan sekä että. Saman haluaisin pätevän metsistä käytävään keskusteluun”, Joensuu sanoo.

Viisi teemalavaa, minimessut ja opiskelijamaailma

Avajaisten jälkeen monipuoliset keskustelut jatkuvat Metsäpäivien keskustelulavalla. Lisäksi Hämeenlinnassa ja Rovaniemellä jatketaan alueellisin metsäkeskusteluin avajaisten aihetta.

Tulevaisuus-, ilmasto-, metsätieto- ja kehityslavoilla kuullaan ajankohtaista tietoa ja tutkimustuloksia muun muassa ilmastonmuutoksesta, metsänhoidosta ja tulevaisuuden tuotteista. Omasta näkökulmastaan metsään kertoo iltapäivän puheenvuorossa ampumahiihdon maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen.

Metsäpäivien teemalavojen välillä kulku käy minimessujen halki. Messuilla on mukana lähes 20 alan yritystä ja organisaatiota.

Puunjalostusinsinöörit järjestävät opiskelijoille Metsäpäivien yhteydessä PI Challenge -hackathonin. Päivän kuluessa metsäalan opiskelijat ympäri Suomen ratkovat globaaleihin haasteisiin liittyviä tehtäviä ja parhaat ratkaisut palkitaan. Myös Loimun ja metsäylioppilaiden Urafoorumi opiskelijoille löytyy jälleen Metsäpäiviltä.

Iltamissa juhlistetaan metsäalan palkittuja

Metsäpäivät ovat tänä syksynä ennen muuta kohtaamisten ja jälleennäkemisten tapahtuma. Päivä huipentuu iltamiin, joissa tavataan toisia ja juhlistetaan huomionosoitusten saajia.

Tapahtumassa julkistetaan arvostetut Suomen Metsäsäätiön huomionosoitukset ja Suomen Metsäyhdistyksen ansiomerkit. Metsämiesten Säätiön jakaa tilaisuudessa Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendit.

Metsäpäivien iltamien juontaja ja esiintyjä on Jukka Hallikainen, valloittava ja karismaattinen musiikin monitaituri. Sen todisti Seinäjoen Tangomarkkinat, joilla Hallikainen hurmasi yleisön ja tuomariston muutamia vuosia sitten. Iltamien isäntänä Hallikainen lupaa viedä metsäväen takuuvarmasti iloisiin ja lämminhenkisiin tunnelmiin.

Tervetuloa jo 92. kerran järjestettäville Metsäpäiville!

Katso koko ohjelma – vielä ehdit hankkia lippusi: www.metsapaivat.fiaiheet: metsäpäivät