Takaisin Metsätalous ja luonnon monimuotoisuus -webinaari järjestetään 20. kesäkuuta – ilmoittaudu mukaan!

Uutinen – Maaseudun edunvalvonta

Metsätalous ja luonnon monimuotoisuus -webinaari järjestetään 20. kesäkuuta – ilmoittaudu mukaan!

14.06.2023

MTK ja SLC tekevät parhaillaan Luonnonvarakeskuksen, Suomen ympäristökeskuksen, Helsingin yliopiston ja Pellervon taloustutkimuksen tutkijoiden kanssa maa- ja metsätaloutta koskevaa luonnon monimuotoisuuden tiekarttaa. Webinaari tukee tiekartan valmistelua metsätalouden osalta. Webinaariin voit ilmoittautua aina 18.6. saakka.

Webinaarin sisältö rakentuu talousmetsien luonnonhoitoon sekä luonnon monimuotoisuuden mittaamiseen liittyvien aiheiden ympärille. MTK:n ja SLC:n lisäksi tilaisuudessa kuullaan puheenvuorot Luonnonvarakeskuksen, WWF:n, Jyväskylän yliopiston ja Sitran asiantuntijoilta. Myös metsänhoitoyhdistyksen asiantuntija ja metsänomistaja pääsevät ääneen.

”Monimuotoisuuden turvaamistyötä on tehty metsissä jo vuosikymmeniä, mutta jatkuvaa parantamista tarvitaan yhä. Uskon että tiekartasta saadaan paljon työkaluja myös käytäntöön. Tietopuutteidenkin tunnistaminen auttaa monimuotoisuustyön kehittämisessä”, monimuotoisuusasioiden parissa MTK:lla työskentelevä kenttäpäällikkö Markus Nissinen kommentoi.

Tutkimus ja aktiivinen vuoropuhelu ovat avainroolissa metsätalouden luonnonhoitoa parannettaessa.

”MTK ja SLC ovat tehneet paljon töitä monimuotoisuusasioiden ympärillä, sen takia onkin mukava saada linjoille kovan luokan ammattilaisia muiltakin toimijoilta. Uskon, että keskustelun ja tutkimuksen avulla saamme luotua parhaat käytännöt tiekarttatyön kohdeyleisölle, eli maa- ja metsätaloustuottajille”, MTK:n luonnonsuojelujuristi Anna-Rosa Asikainen taustoittaa.

Ilmoittaudu webinaariin (ilmoittautuminen auki 18.6. saakka)Anna-Rosa Asikainen

juristi, luonnonsuojelu

luonnonsuojelun lakiasiat

+358 20 413 2454

+358 40 920 9858