Takaisin MTK ja Suomen kylät yhteistyössä helpottamaan maaseudun työvoimapulaa

Uutinen

MTK ja Suomen kylät yhteistyössä helpottamaan maaseudun työvoimapulaa

28.06.2018

Maaseudun työvoimapulan helpottamiseksi MTK ja Suomen Kylät aloittavat yhteistyön työntekijöiden ja työnantajien kohtaamisen parantamiseksi. Yhteistyön ytimessä ovat MTK:n töitäsuomesta.fi -palvelu ja kylätoiminnan ympäri Suomea käynnissä olevat työllistämishankkeet.

MTK:n yhdessä CoReorient Oy:n kanssa kehittämä töitäsuomesta.fi -palveluun tuodaan jatkuvasti uusia toiminnallisuuksia, joilla voidaan edistää maaseudun työvoiman saantia. 
 
- MTK ja Suomen kylät ovat jo pitkään tehneet tiivistä yhteistyötä maaseudun kehittämiseksi. Työvoiman saaminen maaseudulle on ollut yhteisinä tavoitteena. Suomen kylät on ollut vahvasti tukemassa sähköisen työnvälityspalvelun kehittämistä ja kylätoiminnan ehdotuksesta palveluun tuotiin mukaan ominaisuus, jolla voidaan hakea palkkatukeen oikeutettua työvoimaa, kertoo MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.
 
Kylätoiminta työllistää vuosittain satoja pitkäaikaistyöttömiä ympäri Suomea. Maakunnallisilla työmarkkinahankkeilla kylätoiminta käytännössä yhdistää työnantajat ja työntekijät. Seudullisten Leader-ryhmien kautta kylätoiminnan verkostossa on mukana myös tuhansia maaseudun kasvuyrityksiä, joista monet kärsivät työvoimapulasta. Vuonna 2017 640 pitkäaikaistyötöntä työllistyi kylätoiminnan avustamana.
 
- Töitäsuomesta.fi-palvelu antaa kylätoiminnalle ja Leader-ryhmille hyvän työkalun päivittäiseen työhömme paikallisilla työmarkkinoilla. Kylätoiminnalla on suuri potentiaali toimia myös palveluntarjoajana tulevien maakuntien kasvupalveluissa. Yhdessä MTK:n kanssa Suomen kylät pystyvät näyttämään, miten järjestösektori voi ottaa ison roolin työvoimapalvelussa, toteaa Suomen Kylät Ry:n puheenjohtaja Petri Rinne.

Vielä kehitysvaiheessa oleva Töitäsuomesta.fi -palvelu on saatu jo toiminnallisesti sujuvaksi. Palvelun käyttöönottoa tukeva alueellinen pilotointi aloitetaan Pohjois-Pohjanmaalla syksyllä. Maakunnallisesti Hämeen ja Kymenlaakson kylät ovat ensimmäiset alueet, jotka ottavat töitäsuomesta.fi- palvelun osaksi työllistämistoimintaansa.
 
Lisätietoja: 
elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola, MTK, puh. 040 502 6810
puheenjohtaja Petri Rinne, Suomen Kylät, puh. 040 555 3232