Takaisin MTK mukana Okra-maatalousnäyttelyssä 5.–8.7. Oripäässä

Uutinen

MTK mukana Okra-maatalousnäyttelyssä 5.–8.7. Oripäässä

07.07.2023

Okra-maatalousnäyttely on parhaillaan käynnissä Oripäässä. Okran näytteilleasettajapaikat myytiin lähes loppuun, mikä kertoo Okran suosiosta, joka kasvaa vuosi vuodelta. Okra ottaakin suosiosta kaiken ilon irti sloganillaan "OKRA - Se oikea maatalousnäyttely". Näyttely odottaa yli 80 000 kävijää.

MTK:n ja Metsänhoitoyhdistysten messuosasto sijaitsee D27:ssä hevosareenan läheisyydessä, lähimpänä sisääntuloporttia 4. 

Messuosastolla esitellään muun muassa MTK Hankintojen etuja, Mhyn palveluita ja MTKn hankkeita. Osastolla on myös mahdollistsa päivittää omia jäsentietojaan.

Essayah: Ruuantuotanto on itsenäisen Suomen selkäranka

Okra-maatalousnäyttelyn avasi tuore maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah. Puheenvuorossaan Essayah korosti ruuantuotannon tärkeää osaa itsenäisen Suomen selkärankana. 

-    Ruuantuotanto on maatalouden tärkein tehtävä ja huoltovarmuuden perusta. Siksi maatalouden heikko kannattavuuskehitys on saatava taitettua, muistutti Essayah. 

Essayah painotti avauspuheessaan maataloustuotannon riippuvuutta luonnosta ja sääolosuhteista. Hän nosti esiin ilmastonmuutoksen vaikutukset, jotka lisäävät sään ääri-ilmiöitä ja voivat tehdä laajoja viljelyalueita viljelykelvottomiksi. Tästä syystä Essayah korosti tarvetta panostaa ruokaa tuottavaan maatalouteen alueilla, joilla viljelyolosuhteet ovat suotuisat, kuten Suomessa.


 

Juoksija Kaisa Honkaharju MTK:n osastolla keskiviikkona

MTK:n vaikuttajana toimiva juoksija ja viljelijä Kaisa Honkaharju on tavattavissa osastolla ensimmäisenä messupäivänä keskiviikkona. Lisäksi osastolla on tavattavissa MTK:n johtokunnan jäseniä sekä runsaasti MTK:n ja Mhy:n asiantuntijoita.


 

Tekemistä vauvasta vaariin

Osastolla on todellakin paljon tekemistä kaiken ikäisille kävijöille! Vasikoiden nimeämiseen ja arvontoihin kannattaa ehdottomasti osallistua. On aina hauskaa antaa vasikoille persoonallisia nimiä ja arvontojen jännitys tuo oman lisänsä tapahtumaan.Voit myös testata osaamisesi tunnistuskilpailussa.
 


 

Luvassa mahtavia palkintoja! Voit muun muassa voittaa Škodan 3 kuukaudeksi käyttöösi tai lahjakortin Erätukkuun.


 

Essayah: Ruuantuottajilla on käsissään valttikortit 

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah vieraili myös MTK:n osastolla, jossa puheenjohtaja Juha Marttila kysyi häneltä kuivuuteen liittyvistä komission päätöksistä. Marttila tiedusteli, onko kyseinen projekti lähtenyt liikkeelle ja ovatko viljelijät saamassa korvauksia. Essayah vastasi, että poliittisella tasolla asiasta on keskusteltu. 

Essayah kertoi, että näyttää siltä, että kriisivarannoista löytyy mahdollisuus edetä kyseisen projektin kanssa. Hän kuitenkin mainitsi, ettei virallista päätöstä ole vielä olemassa. Essayah korosti, että kuivuusongelma koskettaa koko Eurooppaa ja viralliset päätökset tehdään lähiaikoina.

Essayah toi esiin myös sen, että osa Etelä-Euroopan pelloista saattaa muuttua pysyvästi viljelykelvottomiksi. Hän painotti myös, että on tärkeää ymmärtää oman ruuantuotannon arvo, ei pelkästään kansallisella tasolla vaan myös globaalina kysymyksenä.

- Suomella on loistava, puhdas ja jäljitettävä ruokaketju, ja meillä on kaikki edellytykset tuottaa ruokaa ympäristöystävällisesti. Meillä on kaikki kortit käsissämme, muistutti Essayah.

 


Tule tapaamaan MTK:n johtokunnan jäseniä keskiviikkona ja torstaina

Keskiviikkona 5.7. klo 13–15: Pekka Kärkäs, Mikko Tiirola, Tiina Perho
Keskiviikkona 5.7 klo 15–17: Juha Marttila, Jyrki Wallin, Tiina Perho
Torstaina 6.7 klo 9–11: Markus Eerola, Asko Miettinen, Tiina Perho
Torstaina 6.7 klo 11–13: Tero Lahti, Arto Laine, Tiina Perho
Torstaina 6.7 klo 13–15: Jaakko Halkilahti, Kati Partanen, Tiina Perho
Torstaina 6.7 klo 15–17: Susanna Valtonen, Eerikki Viljanen, Tiina Perho
 


 

MTK Säätiön Leipää luonnonsuojelusta -palkinto Maa- ja kotitalousnaisille

MTK Säätiön "Leipää luonnonsuojelusta" -palkinnon sai Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ja sen valtakunnallinen MKN Maisemapalvelut tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä luonnon monimuotoisuuden edistämisessä maaseudun elinkeinojen parissa. 

Palkinto, jonka suuruus on 10 000 euroa, vastaanottivat Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste ja toiminnanjohtaja Christell Åström. Palkinnon luovuttivat palkintoraadin puheenjohtaja Pekka Kauppi, MTK Säätiön puheenjohtaja Esa Härmälä ja asiamies Timo Rytkönen sekä MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila. 

Lue lisää MTK:n tiedotteesta. Pääset sinne tästä. 


Vasemmalta Marttila, Kauppi, Mäki-Neste, Åström, Härmälä ja Rytkönen. 

Maatilojen vesiasiat herättivät Okrassa rakentavaa keskustelua

MTK:n toiminnanjohtaja osallistui torstaina 6.7. Okran ohjelmalavalla Salaojaklinikka-keskusteluun. Kuiva alkukesä on nostanut toimivan vesihuollon merkityksen maataloudelle jälleen suureksi puheenaiheeksi, jonka on huomannut myös messuvieraiden keskusteluissa.

"Salaojitus ja vesienhallinta ovat vahvasti osa huoltovarmuusinfraa, joista meidän pitää pitää huolta. Toivon että tulevaisuudessa yhteiskunnan tasolla tasaisesti panostettaisiin näihin asioihin", Wallin pohti keskustelun päätteeksi maatilojen vesiasioihin liittyvien investointien tulevaisuutta.


 

Maaseutunuorten ManuOkra perjantaina 7.7.

Perinteeksi muodostunut Okran Perjantai-kekkerit eli ManuOkra23- PILEET järjestetään Loimaan seurahuoneella perjantaina klo 17 alkaen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: https://www.lyyti.in/Manuokra 

Lisätietoja Okra-maatalousnäyttelyn ohjelmasta Okran nettisivuilla. Pääset sinne tästä. Merja Elomaa

asiantuntija, jäsenedut ja -viestintä

+358 20 413 2323

+358 40 661 8699

Henrietta Dahlman

viestinnän asiantuntija, markkinointipäällikkö

MTK Hankinnat

+358 40 920 9877

Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

aiheet: tapahtuma