null Tuttu peruna tunnetuksi - #peruna365 nostattaa ruokailmiötä perunasta

Uutinen – Kotimainen ruoka

Tuttu peruna tunnetuksi - #peruna365 nostattaa ruokailmiötä perunasta

22.10.2020

Peruna-alan toimijat kokosivat voimavaransa ja lähtivät nostattamaan perunaa uuteen kiitoon teemoina vastuullisuus, kotimaisuus ja ravitsemuksellisuus. Mukaan hankkeeseen lähti laaja verkosto perunantuottajia, pakkaamoja ja jalostajia. Nimensä mukaisesti #peruna365:n mottona on se, että perunasta on moneksi vuoden jokaisena päivänä. #peruna365 tuo näkyväksi uudet, trendikkäät ruokalajit ja jakaa reseptiikkaa. 

MTK:n peruna-asiamies Antti Lavosen mukaan koko perunaketju tekee perunaa tunnetuksi omasta näkökulmastaan ja kertoo, miten syntyy laadukas peruna ruokapöytään.

- Käymme reipasta keskustelua haastamalla kokeilemaan perunaa vaikka joka päivä. Tarkoitus ei ole luoda uusia merkkejä, vaan syventää tietoa perunasta ja sen käyttötavoista.

- Erityismaininnan ansaitsee suomalainen varhaisperuna, joka on uniikki herkku. Siksi se ansaitsee oman, erityisen nostonsa, hehkuttaa Lavonen.

Peruna on maukas, helppo sekä trendikäs ruoka ja sillä on matala hiilijalanjälki. Se on lähiruokaa parhaimmillaan. #peruna365 tuo esille erilaisia perunan käyttötapoja yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa. Se tekee myös yhteistyötä Yellow Film & TV Oy:n kanssa, jolta ilmestyy syksyllä Peruna-elokuva.

Mukana laaja yhteistyöverkosto

Yhteistyöverkostossa ovat mukana muun muassa Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Marttaliitto, Marthaförbundet, Peruna-alan yhteistyöryhmä PAYR, ProAgria, Puutarhaliitto, Ruokatieto ja Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Jepuan Peruna Oy, Maatilan Jäljettömän Hyvä, Suupohjan Perunalaakso Oy, HZPC Kantaperuna Oy, Suomen siemenperunakeskus Oy (SPK), Finpom Oy, Luonnosta Finland Oy, Myllymäen Peruna Oy, Botnia Vihannes Oy, Veljekset Kuusisto, Penttilän Perunatila, Veljekset Kitola, Muuraiskankaan Peruna ja Vihannes Laitila Oy. Elintarvikeketjusta mukana on Vaasan Oy ja kaupoista S-ryhmä.

Lue lisää tästä. Antti Lavonen

kasvinviljelyasiamies

erikoiskasviasiat, erikoiskasvivaliokunnan sihteeri, sokerijuurikas-, peruna- ja tärkkelysperunaverkoston sihteeri, sokerijuurikasneuvotteluryhmän sihteeri, perunan menekinedistäminen, maataloustuotemarkkinoiden edunvalvonta

+35820 413 2462

+35840 558 0512

Kaija Stormbom

viestinnän suunnittelija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+35820 413 2385

+35840 848 9559

aiheet: peruna, varhaisperuna, kotimainen peruna, suomalainen peruna, peruna365

Suositellut artikkelit

Nyt vietetään perunaviikkoa! Tätä maan uumenissa kasvavaa maittavaa mukulaa kelpaa syödä ympäri vuoden. Listasimme viisi hyvää syytä syödä perunaa, keksitkö itse lisää?

Vuoden kokki 2020, Lari Helenius työskentelee ravintola Olossa. Lari ideoi MTK:n ja SLC:n hämäläisiä ruokaherkkuja sisältäneestä palkintokopasta perinteisen ravintolaherkun, lihatartarin kekseliäillä...

Kotimaista uutta perunaa tulee tarjolle toukokuun viimeisestä viikosta alkaen. Kesäkuun alusta lähtien kotimainen varhaisperuna riittää kattamaan kotimaan kysynnän. Ensimmäiset perunat saatiin istutettua maahan...